Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Lig Play-off maçında Pazar günü Kozlu Belediyespor ile Gelikspor karşılaştı. Kozlu Stadı'nda misafir tribün olmasına rağmen, maç öncesinde emniyetin Geliksporlu taraftarları çamur içerisinde kale arkasında, görüş alanı kötü bir bölgede tutarak maçı kötü ortamda izlemelerine neden oldukları için Gelikspor yönetimi Kaymakam ve emniyetin tutumuna tepki gösterdi.

"SIRÇA KÖŞKÜNDE ALDIĞI KARARI KANIYORUZ"

Gelikspor yönetimi yaptığı açıklamasında "Kozlu Kaymakamının sırça köşkünde aldığı kabullenilmez bu kararını şiddetle kınıyoruz" diyerek şu görüşlere yer verdi: "Spor kamuoyunda görülmemiş bir çifte standart ile Gelikspor taraftarına 3.sınıf insan muamelesi yaparak tıpkı Ukrayna'dan savaştan kaçarken sırf siyahi oldukları için trenden indirilen siyahi kardeşlerimize yapılan çifte standart gibi, Gelikspor taraftarına, misafir takım için tribünü olmasına rağmen özellikle alınmış bir karar ile polis çerçevesi ile çevrilmiş çamur içerisinde ve stadyuma çok uzak tel örgülerin dibinde bir yerde yer göstererek emniyet tarafından aşağılanarak müsabakayı izlettirdikleri için Gelikli sporseverler olarak kınıyoruz.

Belediye Başkanımız Burhan Sezgin ve Kulüp Başkanı Resul Cesur'un tüm girişimlerinin geri çevrildiği, bu çifte stardatın mimarı olan Kozlu İlçe Kaymakamı ile ilçe emniyetinin bu çifte standartına, "Emri kaymakam verdi bizim bir dahlimiz yok" diyerek işlerine gelen bu saygısızlığa sessiz kalan Kozlu Belediye Başkanı ve Kulüp yöneticilerinin sessiz kalması çözüm için hiçbir adım atmamaları kabullenilemez.

Bizim seyircimiz asil insanlardır.

Bunu bugün Kozlu'da yapılan tüm aşağılamalar ve küçük düşürücü çifte standart karşısında maçı kaybetmesine rağmen tüm vakurluğu ve sağduyulu davranışları ile hiçbir taşkınlığa mahal vermeden sahadan ayrılarak bu kararı alan idarecilerinin gözlerinin içine sokarak ne kadar asil insanlar olduğunu göstermişlerdir.

Biz Gelikspor yönetimi olarak bu çifte standart ve aşağılama karşısında sağduyulu ve vakur davranan Gelikspor'u desteklemeye gelen taraftarlarımıza bu asil duruşlarından dolayı teşekkür eder, böylesine kabullenilemez bir davranışa maruz bırakıldıkları için özür dileriz.

Böylesine rezil bir karar ile seyircimize çamur içerisinde 3.sınıf insan muamelesi yaparak müsabakayı izlettirenleri şiddetle kınıyor, müsabakayı kazanan Kozlu Belediyespor'u tebrik ederiz"