Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un sözlerinin cımbızlanarak yayınlandığını belirterek "Dini ve topluma toplumsal değerlere hakaret etmek gibi bir anlam çıkarılmamalı. Biz dinsiz-imansız değiliz, kürsülerde elimizde Kuran sallamıyoruz" dedi.

Ebru Uzun'un açıklaması şöyle;

"Sayın Belediye Başkanımızın camiye hakaret, dine hakaret, toplumsal değerlere hakaret etmek gibi bir anlam çıkaracak özel bir açıklaması yoktur. Arkadaş ortamında yapılmış bir espriyi cımbızlayıp bu kadar yaygara koparılmasını tabi ki çok iyi anlıyoruz, çünkü buna çok alışkınız.

Yıllardır AKP'lilerin en iyi yaptığı şey partimizi ve parti mensuplarımızı din düşmanı, cami düşmanı gibi argümanlarla suçlayarak yalanlar söyleyerek kendi tabanını bu konuda diri tutmayı başarmıştır.

Bizler toplumun değerleriyle kavga etmeyiz, saygı duyarız. Cumhuriyet Halk Partisini ve parti mensuplarına dinsiz, imansız gibi düşmanca yaklaşımlarla saldıranlar şunu iyi bilsinler; bizler ne din düşmanıyız, ne de imansızız .

Bizler sadece sizin gibi din istismarcısı değiliz, kürsülerde elimizde kuran sallamıyoruz, her Cuma googledan bakıp bakara makara ayet sallamıyoruz, bu ülkenin ormanlarını yakıp oralara oteller dikip açmıyoruz, Venezuella'ya peynir tadımına gidip ithal etmiyoruz, canlı yayınlarda pudra şekeri çekmiyoruz, milletin 128 milyar dolar parasını hiç etmiyoruz, daha yüzlerce rezalet söyleyebilirim.

Tüm bunları yaparken kutsal değerlerin arkasına saklananlara gıkını çıkaramayanlar bu ülkede ki en lüks ve konforlu şey olan 'bul bir CHP'li saldır, linç et' keyfini yaşıyorlar, trollerde fazla mesai yapıyorlar.

Bu ülkenin tüm varlığını, tüm değerlerini yok edenlere, toplumsal tüm manevi ve ahlaki değerlerimizi çökertenlere ''gönülden'' bağlı olanlar tabi ki mal bulmuş mağribi gibi Çetin Başkanın sözlerine çok başka anlamlar yüklüyorlar.

Yılardır ortaya dökülen ses kayıtları, görüntüler, belgeler, ayakkabı kutularına karşın söyledikleri ''Allah insana günah işleme özgürlüğü vermiştir'' açıklamasını destekleyenlere sorarım; Bu özgürlükte yalnız size mi ait?"