23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de başlatılan Futbol şöleni Zonguldak'ta da başladı. Zonguldak Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2021-2022 Analig 23 Nisan Futbol Turnuvası, Yıldız Erkekler Futbol İl Birinciliği müsabakalarının ilk maçı Fener Sahası'nda Sınav Koleji ile Kozlu Ortakolu arasında oynanması gerekiyordu.

SPORCULAR GELDİ, HAKEM YOK!

Büyük bir heyecanla maça gelen sporcular hazırlanıp sahaya çıktı. Ancak maçı yönetecek hakemin gelmemesi şaşkınlık yarattı. Okul idarecilerinin yetkililerle görüşmelerinin ardından İl Hakem Kurulu'nun Fener Sahası'ndaki maçlara hakem atamadıkları bilgisini aldıkları öğrenildi.

Yapılan girişimlerin ardından 10.00'da başlaması gereken maçın yaklaşık 1,5 saat sonra başladığı belirtildi.

Sınav Koleji ve Kozlu Ortaokulu sporcuları "Biz buradayız, hakem nerede?" sorularının ardından maç yaklaşık 1,5 saat sonra başladı.

İSMİNİ VERMEK İSTEMEDİ
Yaşanan bu olumsuzlukların ardından memur olması nedeniyle ismini vermek istemeyen Beden Eğitimi öğretmeni "Çocuklar çok üzüldü. Büyük heves ve heyecanla geldiler. Ama hakem yok deyince büyük üzüntü yaşadılar. Yaptığımız girişimlerin ardından hakem ataması yapılmadığını öğrendik" dedi.