TFF 2.Lig ekiplerinden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Salih Demir kulüplerin yaşanan olumsuz ekonomik şartlarda ayakta kalmasının çok güç olduğunu söyledi. Başkan Demir Türk futbolunun köklü kulüplerinin birer bire yok olduğunu belirterek "Biz Zonguldak Kömürspor'u ayakta tutmaya devam ediyoruz" dedi.

Başkan Demir esprili bir konuşma yaparak "Biz bu sezon şampiyon olamadık, 1'inci lige çıkamadık. Ancak bu sezon 1'inci Lig bize geldi. Bursaspor, Kocaelispor, Balıkesir, Menemen gibi takımlar 2'nci lige düştü" dedi.

"TÜRK FUTBOLUNUN KÖKLÜ KULÜPLERİ YOK OLUYOR"

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Salih Demir, "8 yıl önce amatör kümede mücadele eden takımı yönetim olarak aldık, bugünlere getirdik. Burada emeği geçen Süleyman Caner başkanın yanı sıra yönetimlerde yeralan kardeşlerimize, kulübe maddi manevi destek olan iş insanlarına ve kurumlara teşekkür ediyoruz. Bugün 2'nci ligde mücadele ediyoruz. 8 yıldır aynı yerdeyiz. Maddi imkansızlıklara rağmen yerimizi koruyoruz. Bu da çok önemli ve değerli. Türkiye Liglerinde Türk futbol tarihinin köklü kulüplerinin yanlış yönetim ve maddiyatsızlık nedeniyle yok olduğunu görüyoruz. Karabükspor, Eskişehirspor, Bursaspor, Mersin İdmanyurdu, Orduspor ve bir çok daha takım sayabiliriz. Ancak biz Zonguldak Kömürspor'u ayakta tutmaya devam ediyoruz" dedi.

"DEV BÜTÇELİ TAKIMLARLA MÜCADELE EDİYORUZ"

Demir, "Ekonomik olarak bizden kat kat daha iyi olan takımlar var. Biz 2021-2022 futbolsezonunu 4-5 milyon bütçe ile tamamladık. Ancak bu sezon mücadele ettiğimiz Tarsus İdmanyurdu, Şanlıurfaspor ve bir çok takım 30, 40, 50 milyon lira harcadılar. Biz bu takımlara ve bu bütçelere karşı ayakta kaldık, planlamalarımız hayalcilikten öte gerçekçi olmak zorunda. Biz de bunu yaparak ayakta kalıyoruz" dedi.

"5 HAZİRAN'DA GÜÇLÜ BİR OLUŞUM İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Demir, "5 Haziran 2022 tarihinde olağanüstü kongre gerçekleştireceğiz. Kulübe daha çok katkısı olabilecek istekli bir kulüp başkanı arıyoruz. Biz de aynı desteğimizi sürdüreceğiz. Şu anda kulübün Asbaşkanı Sabit Danış ile görüşmemiz devam ediyor. Kendisi Zonguldak Kömürspor aşığı ve bugüne kadar kulübümüze çok büyük destek ve katkıları oldu. 3 Haziran'da bir görüşme daha yapacağız. Sayın Sabit Danış başkanlık konusunda olumsuz yanıt verse bile yine bizimle olacaktır. Güzel gelişmeler olacak inşallah. Hedefimiz yeni sezonda daha iyi, daha güçlü yönetimle, hedefi üst sıralar ve play-off olan bir Zonguldak Kömürspor oluşturmak.

"BİZ 1'İNCİ LİGE ÇIKAMADIK AMA 1'İNCİ LİG BİZE GELDİ"

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Salih Demir esprili bir konuşma yaparak "Biz bu sezon 1'inci lige çıkamadık ama 1'inci lig bize geldi. Bursaspor, Kocaelispor, Balıkesir ve Menemenspor gibi köklü kulüpler 1'inci ligden 2'nci lige düştü. Yani 1'inci biz bize geldi. Biz de inşallah çok daha iyi bir yapılanma ve projelerle en kısa sürede 1'inci lige çıkmayı hedefliyoruz. Taraftarımız ve camia bize güvensin" dedi.