Çaycuma ve Çevre Köyleri Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneğinin "Bir Zamanlar Bende" adlı eğitim projesi kapsamında konuğu Prof. Dr. Muharrem Afşar oldu. Afşar Çaycuma Kışla Ortaokulunda öğrencilerle bir araya geldi. Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu; " Biz sayın Afşar gibi değerlerimizi, mezun oldukları köy ve mahalle ilkokulları ile genelde şartları gereği iletişim kuramamakta ve okullarıyla genel olarak bağlantıları kopmuş durumdadır. Bizler bu yolla onlara tekrar okullarıyla buluşturma fırsatı vererek bu proje ile mezun oldukları ilkokul ile bağlarını kuvvetlendirmek ve o okulun şimdiki öğrencilerini de örnek alacakları bir değerlerle buluşturmak" dedi.

Okulda öğrenciler ve öğretmenler tarafından büyük ilgi gören Afşar, duygulu ve heyecanlı anlar yaşadı. Okul İdarecilerinin kendisine mezun olduğu yılı gösteren sayfayı gösterdiklerinde ise o günlere geri döndü, duygulandı.

Daha sonra okul toplantı salonunda öğrencilerle birlikte, onlarla sohbet ederek sorularını cevaplandırdı. Sohbetin ardında öğrencilerle çocukluğunu yaşayan Afşar, okul bahçesinde bol bol öz çekim yaptı.

Prof. Dr. Muharrem Afşar Kimdir?

1966 Çaycuma Dereköyü, Bostancılar Mahallesinde doğan Afşar, İlk ve orta öğrenimini Çaycuma'da tamamlamış.1988 Yılında Anadolu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümünü derece ile bitirmiş.1990 yılında "Master", 1995 yılında ise doktorasını tamamlamış. 1991 yılında Araştırma görevlisi olarak girdiği Anadolu Üniversitesinde , 2012 yılında Profesör kadrosuna atanmış, halen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / İktisat Bölümü / İktisat Politikası Anabilim Dalı Başkanlığını yapmaktadır. Evli ve 2 erkek çocuğu bulunan Prof.Dr. Afşar, halen Eskişehir'de ikamet etmektedir.

Program, Okul Müdürü Yücel Çelik'in kendi mezuniyeti ve notlarını gösteren sayfayı çerçeveli belge şeklinde günün anısına taktim etti. Çelik; "Sizin gibi önemli birini okulumuzda ağırlamak bizi onurlandırmıştır. Yine sizin gibi alanında başarılı olmuş kişiler öğrencilerimize rol model olmak açısından çok önemli görüyoruz. Yaptığınız sohbet ve açıklamalar özellikle LGS ye girecek 8. Sınıf öğrencilerimize yol gösterici olmuştur. Sizi tekrar okulumuzda görmek ve ağırlamak bizlere onur verir. Ayrıca bu buluşmanın mimarı olan sayın Savaş Çiloğlu'na da teşekkür ederim" dedi.