Pusula'nın Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Profesörlerin muayenehane-hasta ilişkilerine yönelik haberlerine bir yenisi daha eklendi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaş hakkında ciddi iddialar ortaya atıldı.
İşte Pusula'ya gelen yorumlar:
"Bülent Ecevit üniversitesi hastanesindeki çoğu profesör böyle.Suat Hayri Ustabaş hergün muayenehanesinde en az 30 hasta bakıyor göz enjeksiyonları muayenehanede yapılıyor ki kişi başı 1000 lira 30 kişiyede enjeksiyon yapsa siz günlük kazancını hesap edin artık.Birde muayenehaneye gitmeden hastanede tedavi olma şansınız yok.Hastanedende muayenehaneye yolluyorlar zaten hemen çark böyle dönüyor yani maalesef."
"Suat Uğurbaş bazı ameliyatları da bilmiyor sanırım. Annemize glokom hastalığı için yaptım dediği ameliyatın Gazi üniversitesinde aslında katarakt ameliyatı olduğunu öğrendik. Ayrıca hastane de oldukça etik davranış gösterip hiç bir ücret talep etmeyen sayın hoca 3 günde bir kontrole çağırdığı muayenehane de her seferinde ücretini aldı. 3 günde bir toplamda 5 kez hastamı görmek istiyorum diyen hoca 3 seferde kısa zamanda alınan ücrete itiraz edince o zamana kadar onun olan hasta o andan itibaren hastanızı alıp gidine dönüştü. Kendi camiasından birine bunu yapan vatandaşa ne yapmıştır Allah bilir. Allah a havale etmiştik görüşülmeye başladı sanırım."
"Üniversite hastanesi göz bölümü sekreteri Nadiye hanım Suat Hayri Uğurbaş hocanın muayenehane sekreteri ve eczaneci ortak çalışıyorlar. Biz bu çarka müdahale edemiyoruz çünkü şu anda başımızda bunlar var maalesef..."
"Prof. Dr. Yucel Üstündağ mevzusuna daha sonra giricem. Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaş muayenehanesinde göz iğnesi olan tüm hastaları sgk dan sorgularlarsa para ödeyerek oldukları iğnelerin aynı zamanda Bülent Ecevit üniversitesi Hastanesi göz bölümü sekreteri Nadiye hanım tarafından kendi üzerlerine girildiğini ve bu ücret ödedikleri iğnelerin sgk tarafından maaşlarından yada emekli maaşlarından da tahsil edildiğini goreceklerdir. Yani Suat hoca devletten aldığı iğneyi muayenehanesinde hastalarına para ile satmaktadır."