Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Mevrealtı mevkiinde denize giren iki gençten birisi boğulma tehlikesi geçirirken diğeri ise kayboldu. Boğulma tehlikesi geçiren genç ambulans ile hastaneye kaldırılırken, Denizde kaybolan gencin bulunması için Ereğli Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından arama çalışması başlatıldı.

Olay akşam saatlerinde Ereğli Alaplı yolu Mevrealtı mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre Kahramanmaraş ilinden Ereğli ilçesinde ERDEMİR fabrikasında ki bir taşeron firmaya çalışmaya gelen Yusuf Erdevir (19) ile Ali Karaosmanoğlu (19) , birlikte deniz kıyısına geldi. Akşam saatlerinde dalgalı olmasına rağmen denize giren Yusuf Erdevir'in denizde boğulma tehlikesi geçirdiğini gören Ali Karaosmanoğlu arkadaşını kurtarmak için denize girdi. İki gencin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören vatandaşlar denize girdi. Ali Karaosmanoğlu denizden kurtarılırken Yusuf Erdevir ise kayboldu. Ali Karaosmanoğlu için haber verilen 112 ekipleri gence yaptıkları ilk müdahalenin ardından Echomar hastanesine kaldırdı. Acil servise alınan Ali Karaosmanoğlu'nun tedavisine başlandığı öğrenildi.

KAYIP GENCİN BULUNMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI...

Denizde kaybolan Yusuf Erdevir için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ereğli Sahil Güvenlik Komutanlığı botu ve Ereğli belediyesi İtfaiye müdürlüğü ekipleri bot ve Jet Ski ile denizde arama çalışmasına başladı. Düzce'nin Karasu ilçesi Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli Balık adamlarda bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmasına katıldı.