Madenci kenti Zonguldak'ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi'nde faaliyet gösteren öğreticiler, öğrenciler ve gönüllü gençler tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel önderliğinde İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinin yıl dönümü törenlerinde, karadan yürütülmek üzere 10 metre uzunluğunda minyatür ahşap gemi yaptı.

10 metre uzunluğunda, 4 metre yüksekliğinde, 3 metre genişliğinde gemi yaklaşık 1 ay içerisinde yapıldı.

GAZİPAŞA CADDESİ'NDE ANA YOLDAN YÜRÜTÜLECEK

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Fabrikası binası önünde yapılan gemi Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinin yıldönümü olan 29 Mayıs Pazar günü 12.00'da Madenci Anıtı önünden Zonguldak Valilik Binası önüne kadar karadan yürütülerek getirilecek.

"Fetih yeniden, Fetih Zonguldak" temasıyla gerçekleştirilecek yürüyüşte İstanbul ruhu yaşatılacak.

"Biz toprakları değil, gönülleri fethetmeye gidiyoruz" diyen Fatih Sultan Mehmet temsili olarak Madenci Anıtı önünden, Valilik binası önünde kadar bir at üzerinde canlandırılarak geminin önünde yeralarak Gazipaşa Caddesi'nde yürütülecek. Temsili gemi yaklaşık 100 kişi tarafından Madenci Anıtı'ndan başlayarak Emral Çarşısı, Ulu Camii istikametinde Valilik binası önüne kadar yürütülecek.

VATANDAŞ SABIRSIZ, O ANI BEKLİYOR

Zonguldaklı vatandaşlar sabırsızlıkla Pazar gününü ve o tarihi anları izlemek için sabırsızlıkla bekliyor. Zonguldak milletvekilleri, Vali, Belediye Başkanları, protokol ve binlerce vatandaşın bu ana şahitlik etmesi bekleniyor.