Ak Parti Genel Genel Başkan Vekili ve eski Başbakanlardan Binalı Yıldırım açılış törenine katılmak üzere Zonguldak'a geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, bugün Zonguldak'a gelerek Kilimli Sahil Yolu, Karaelmas Köprülü Kavşak ve Şaban Teoman Duralı Tünelleri açacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık sorunları nedeniyle onun yerine Ak Parti Genel Başkan Vekili ve eski Başbakan Binalı Yıldırım'ın geleceği açıklandı. Yıldırımın madenci anıtında yapacağı açılış töreni öncesinde madenci anıtı tıklım tıklım doldu. Yediden yetmişe herkese miting alanını doldurarak açılış töreni için miting alanında yerini aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'da telekonferans yönetiminde açılış törenine katıldı.

Açılış töreni öncesinde konuşma yapan Ak Parti Genel Genel Başkan Vekili ve eski Başbakanlardan Binalı Yıldırım, "Coğrafyayı görünce yolumuzu değiştirmiyoruz, tünelle delip geçiyoruz. "Madenciler siz yıllarca sanayinin çarklarının dönmesi için çalıştınız. Zonguldak Uzunmehmet'in memleketi, uzun adamdan da selam getirdim. Aynı zamanda merhum Başbakanımız Bülent Ecevit'in de memleketi. Allah rahmet eylesin. Bu memleket, ülke için taş üstüne taş koyan hizmet yapan herkesten Allah razı olsun. Alın terini ekmeğine katarak milletimizin, ülkemizin gelişmesi için çalışan Zonguldak şehri bundan sonra da çok daha güzel şeylere layık. Zonguldak'a hiçbir zaman Cumhurbaşkanımız gelirken, bakanlarımız gelirken eli boş gelmedi. Ya bir temel atma yada bir çok eserin açılışını gerçekleştirmek için burada oldular. Zonguldak yıllarca taşkömürü ile Anadolu topraklarını ısıttı. Şimdi Zonguldak doğalgazıyla Türkiye'yi, milleti ısıtacak. Zonguldak'ta yerli gazımız inşallah 2023'te kullanıma sunulacak. İşte Zonguldak böyle bir şehir, hem üretiyor hem de ülkemizin geleceğine kalkınmasına katkı sağlıyor. Zonguldak'ta çok önemli bir projeyi Cumhurbaşkanımızın iradesiyle hayata geçirdik. Birçok proje hayata geçti. Ama Filyos Projesi kalbidir. Çok karşı çıktılar, engel olmaya çalıştılar. Ancak dedik ki inatta bir murattır bu projeyi gerçekleştireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Allah hepinizden razı olsun. Filyos ve endüstri bölgesi sadece Zonguldak'ın değil, Bartın'ın Karabük'ün de dünyaya açılan kapısı niteliğindedir. Akdeniz'den dünyanın bütün ülkelerine, Filyos'tan İç Anadolu, Ege ve bütün Ortadoğu'ya ticaretin ve üretimin merkezi Filyos'tan çok yoğun bir şekilde lojistik hizmetler yapılacak. Böylece Zonguldak tekrar bir parlayan yıldız gibi ülkemizin lokomotif illerinin başında gelmeye devam edecek. Bugün de açılışlar gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan burada bizim konuşmamızdan sonar şu ekranda sizlerle buluşacak. Sizlere hitap edecek. Açılış öncesi müjdelerini paylaşacak. Az önce Milli Eğitim Bakanımız burada konuşmasında Zonguldak için yapılan birçok eserden bahsetti. Çok okullar yapıldı, çok işler yapıldı. Allah razı olsun. Yapanlardan emeği geçenlerden. Aslında Milli Eğitim Bakanımız da bir Zonguldaklı, 16 sene az değil. Bu şehirde yaşamış. Bu şehirde eğitime, üniversiteye hizmetleri dokunmuş. Şimdide ülkenin her tarafında Cumhuriyetin 100. Yılına giderken geleceğimiz olan gençlerimizi daha donanımlı hale getirmek için büyük hedeflerle çalışmasına devam ediyor. Biz emeğin ve alın terinin diyarı Zonguldak'ı seviyoruz. Sizleri seviyoruz. Ekonomimize değer katan bu güzel şehrimizi daha da geliştirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Son üç yılda az sonra Cumhurbaşkanımızın da katılacağı açılışımız için 12 bakanlığımızın, il özel idaremizin, belediyelerimizin yaptığı tam 84 eserin toplu açılışını yapıyoruz. Bunların tutarı 3,5 milyar lira. Helali hoş olsun.

"Yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz"
Yıllarca bu ülkenin doğusuyla batısını, kuzeyi ile güneyini birbirine yakınlaştırmak için bölünmüş yollarla Türkiye'yi bir baştan bir başa donattık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, sevenleri buluşturduk. Ne dedik, yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz. Onun için FETÖ'ye, PKK'ya karşı amansız mücadele ettik. Milletimizin canına kast eden, bebeklere kast eden, alçak örgütü, terör örgütünü Türkiye'nin gündeminden çıkardık. Bundan sonra hedefimiz 2023. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümüne dünyanın parmakla sayılı ülkeler arasında girmektir. 2023 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçeceğiz. İster içeride, ister dışarıda operasyon yapmaya kalksınlar. Türkiye'ye diz çöktürmeye kalksınlar bu millet onlara 15 Temmuz'da verdiği cevabın daha şiddetlisini vermeye hazırdır. O gece bu millet alçaklara fırsat vermedi. Alçak terör örgütü FETÖ örgütü hak ettiği cezayı aldı. Allah hepinizden razı olsun. Amacımız Türkiye'yi gelişmiş ülkeler arasına sokmak. 20 yıldır yaptıklarımız gelecek 20 yılda yapacaklarımızın teminatıdır. Zonguldak'ta yeni eserleri devreye sokuyoruz. Bu kapsamda 12 bakanlığımızın eseri var" diye konuştu.