Tıskaoğlu, salgın sürecinde ekonomik tedbirlerinde önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin krizi en iyi şekilde yönettiğini söyledi.

Öte yandan Tıskaoğlu, Hazine Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Merkez Bankası işbirliği ile Ekonomi Kurulu'nun kurulması gerektiğine de işaret etti.
Tıskaoğlu'nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"TÜRKİYE, PANDEMİ SÜRECİNİ MUAZZAM ŞEKİLDE YÖNETMİŞTİR"

Bir ülkede meydana gelen herhangi bir gelişmenin küresel sisteme tesir ederek global anlamda etki gösterdiği aşikardır. Tüm dünyayı hem sosyal, hem de ekonomik anlamda etkisi altına alan COVID-19 koronavirüs salgının küresel dünyada hiçbir ülkenin diğerinden ayrılamaz olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu süreçte özellikle kırılgan ekonomilerin daha fazla zarar gördüğü, dolayısıyla bu ülkelerin özellikle finansal yönden daha hazırlıklı olmak zorunda oldukları gözlemlenmiştir. Türkiye, bu salgın ile birçok Avrupa ülkesinden sonra tanışmış olmasından mütevellit diğer ülke deneyimlerinden önemli tecrübeler elde ederek mücadeleye başlamış ve bu kapsamda almış olduğu ekonomik tedbirler vasıtasıyla oluşturduğu mekanizmayla, karşılaşılan bu tehdide karşı hazırlıklı olduğunu göstermiş, Hükümet ve Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan mekanizma ve sahip olduğu sağlık altyapısı ile bakanlık koordinasyonunda uzman ve profesörlerden oluşan, düzenledikleri haftalık nizami toplantılarda aldığı kararlarla vatandaşlarımızı virüse karşı korumak için dünyada geliştirilen her yöntemi, her aracı en hızlı şekilde ülkemize kazandıran Bilim Kurulu vasıtasıyla örnek bir var oluş mücadelesi ortaya koyarak pandemi sürecini muazzam bir şekilde yönetmiştir.

TISKAOĞLU'NDAN "EKONOMİ KURULU" ÇAĞRISI

Bu bağlamda, Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) Başkanı & Zonguldak, Çaycuma'da faaliyetini sürdüren Elcab Kablo Profil Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, Bilim Kurulu'nun kuruluş amacından yola çıkarak bir iş insanı ve dernek başkanı olarak, Türkiye'mizin sanayisine yön veren, önde gelen firma yöneticileri ile ekonomistlerin oluşturduğu, Bilim Kurulu gibi haftalık toplantılar organize ederek ülke ekonomisine katkı sağlayacak, gelişim ve ilerlemesine vesile olacak faaliyetlerin istişare edilmesi suretiyle topluma faydalı kararların alınması ve uygulanmasında önderlik edecek, Hazine Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Merkez Bankası işbirliği ile Hazine Bakanı'nın başkanlığında bir Ekonomi Kurulu'nun kurulmasına dair görüşünün bulunmakta olduğunu ifade ederek bu kurulun sınai oluşumumuza katacağı gücün ne denli büyük olacağının inancı içerisinde olduğunu belirtmiştir."