Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde düzenlenen 2022 Yılı "Gençler Arası Bilgi Yarışması" İl finali Zonguldak Gençlik Merkezi tarafından sporcu Fabrikası'nda gerçekleştirildi.

Yarışmaya İl Merkezi ve ilçelerden 3'er kişiden oluşan 48 Lise, 12 Üniversite takımı olmak üzere 180 öğrenci katılım sağladı .

Yarışmada birinciliği Lise Kategorisinde Ezgi Ayyıldız, Batın Mert Özkan, Elif Zümre Tekin'den oluşan Çilek Takımı kazandı.

Üniversite Kategorisinde Mahbub Ravza Akkuş, Muhammet Mustafa Polat, Salim Çayır'dan oluşan Bilgin takımı kazanarak Samsun'da 6 Haziran 2022 tarihinde yapılacak olan bölge finalinde ilimizi temsil edecekler.

Yarışmada jüri üyesi olarak Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni İsmail Pamuk ve Tarih Öğretmeni İlker Çağlar ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Öğretmeni Bahattin Doğan görev yaptı.

Gençler ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel' in elinden aldı.

Hakan Yüksel yaptığı açıklamada Bakanlığın destekleri ile gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel alanda gelişimleri için tüm imkanlarımızla çalışmaya devam edeceklerini belirtti ve dereceye giren gençleri başarılarından ötürü kutladı.