Her yıl 10 binin üzerinde uluslararası öğrenciden başvuru alan BEÜ'ye yapılan başvurular pandemi sürecinde de artış gösterdi. Son 5 yıl içerisinde, uluslararası öğrenci hareketliliğindeki artış oldukça dikkat çekmektedir. Bu durum, üniversitenin uluslararasılaşma için yaptığı çalışmaların olumlu ve önemli sonuçlarına işaret etmektedir.

BEÜ'DE 78 FARKLI ÜLKEDEN 2 BİN 675 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR

2017 yılında 68 farklı ülkeden 975 uluslararası öğrenci üniversitede eğitim alırken, 2021 Ekim ayı itibariyle 78 farklı ülkeden 2 bin 675 öğrenci üniversitede eğitim görüyor. Son 5 yıldaki uluslararası öğrenci sayılarındaki artış Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak yakaladığı başarılı ivmeyi gösterir.

MEZUN ÖĞRENCİ SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ

Öte yandan son 5 yılda Ü-üniversiteden mezun olan uluslararası öğrenci sayısında da anlamlı bir artış bulunmaktadır. 2017 yılında 38 uluslararası öğrenci mezun olurken, bu sayı 2021 yılında 3.5 kat artarak 134'e ulaşmıştır.

Katlanarak artan gerek mezun uluslararası öğrenci sayısı gerekse eğitim almaya devam eden uluslararası öğrencilerin sayısı oldukça memnuniyet vericidir. Üniversiteden eğitim alan her öğrenci birer kültür elçisi olarak hayatlarına devam edecektir. Bu vesile ile bütün öğrencilerimize başarılı ve sağlıklı bir eğitim hayatı temenni ederiz.