Zonguldak Belediyesi Başkan Vekili Bünyamin Babaiban, Bartın ve Kastamonu' da yaşanan sel felaketi nedeniyle 'geçmiş olsun' dileklerinde bulunarak Zonguldak'ta herhangi bir sel durumunda bütün hazırlıkların yapıldığını belirtti Zonguldak Merkez ve mahallelerde mazgalların temizlendiğini belirten Babaiban "Bizim için yağmur yağdığında mazgallar büyük sıkıntı oluyor. İlk olarak mazgalları temizledik" dedi.

Belediye Başkan vekili Babaiban şöyle konuştu;
"Zonguldak Belediye Başkanımız Dr. Ömer Selim Alan, Ankara'ya bakanlıklar nezdinde yatırım ve hizmetler nezdinde görüşmeler yapmak üzere gitti. Zonguldak Belediye Başkanlığı'na şuan itibariyle bir günlük süreyle vekalet ediyorum ancak başkanımızın görüşmeleri uzadığı takdirde vekaletim devam edecek.

Bartın'ı etkisi altına alan ve sel baskınlarına neden olan şiddetli yağışın Zonguldak'a da geleceği için alınan tedbirlerle ilgili de bilgi veren,

Öncelikle Bartın'a ve Bartınlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Meteoroloji yetkililerinin şiddetli yağışla ilgili uyarılarının ardından Zonguldak Belediyesi olarak gerekli tedbirleri aldık. Sabah saatlerinde arkadaşlarımızla yaptığımız toplantı sonrası arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Merkez İlçe'de şuan itibariyle ana arterlerde herhangi bir sıkıntı yok ve temizlikler yapıldı. Yağmur yağmaya başladığı anda rögar kapaklarını açmamız yeterli olacak. Şu an itibariyle herhangi bir sıkıntı yok. İnşallah, Zonguldak'ımız çok yoğun bir yağmurla karşı karşıya kalmaz."