Zonguldak Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, eğitim semineri düzenlendi. “Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri” konulu konferansa konuşmacı olarak; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde sosyal çalışmacı olarak görev yapan Etik Eğitici Kenan Topcu katıldı.

İlk olarak etik kavramının tanımını açıklayan Etik Eğitici Kenan Topcu, “Etik; insanların yapılması gereken şeyleri, nasıl yapması gerektiğine karar verebilmesi için yardımcı olabilecek değerler, ilkeler ve standartlar hakkında bir rehberdir. Kısaca; insan ilişkilerinde iyi veya doğru veya kötü veya yanlış olarak adlandırdığımız değer yargılarını inceler ve özellikle; etik ilkelerin belirlenmesi, etik ilkelerin uygulanmasını gözetmek, kamuda etik kültürünü yerleştirmek üzere çalışmalar yapmak veya yaptırmak ve bu konuda yapılacak çalışmalara destek olmak” şeklinde konuştu.

Etik ilkelerin temel amacına değinen Topcu, “Etik ilkelerin temel amacının; etik davranış ilkelerine bağlı bir kurum kültürü oluşturmaktır. Etik davranış ilkelerine bağlı bir kurumdan söz edebilmek için, kurumsal olarak üst düzeyde etik sorumluluk ve dürüstlük içinde karar alan ve faaliyetlerini yürüten, halkın güvenini kazanmış etiğe uygun pratiklerden söz ediyoruz demektir” şeklinde konuştu.

Kamu yönetiminde etik ve etik davranış ilkelerini örneklerle açıklayan Etik Eğitici Topçu’ya konuşmalarının ardından Belediye Başkan Vekili Selçuk Hasdemir günün anısına Zonguldak’ın simgesi olan madenci heykeli armağan etti.

Zonguldak Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hatice Alın, eğitim semineri programlarına devam edeceklerini ifade ederek, çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi