Sözleşme, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ile Belediye İş Zonguldak Şubesi Başkanı Osman Karataş arasında 18 aylığına imzalandı. Sözleşmeyle işçi ücretlerine sosyal hak ve yeni kazanımlarla birlikte yaklaşık yüzde 60.71 oranında zam yapıldı. Böylece Devrek Belediyesi, bölgede işçiye en yüksek maaş veren belediye olarak tarihe geçti.
Sözleşme 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olacak. Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, "Göreve geldiğimizde sendikal hakları olmayan işçilerimize, sendikal haklarını kazandırarak sendikalı yapmıştık. Bu sözleşme 696 sayılı KHK ile belediye şirketlerine kamu iktisadi teşekküllerine geçişleri yapılan ve şirket personeli olarak çalışan 215 işçimizi kapsıyor. Bu 215 arkadaşımızdan da memnunuz.Toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Denetim Kurulu Başkanı Tuncay Ulupınar da Başkan Çetin Bozkurt'a teşekkür ettiği konuşmasında, "Başkanımız emekten, emekçiden yana gösterdiği tavrıyla sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini ortaya koymuştur. Kendisine işçi ve emekçi kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum. Bu toplu sözleşme işçilerimize, emekçilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.