Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet İş Sendikası İl Başkanı Nihat Oruç, 11 belediyede toplam 200 işçinin sözleşmeleri Toplu Sözleşme görüşmeleri tamamlandığını açıkladı.

Kilimli Belediyesi, Kozcağız Belediyesi, Hasankadı Belediyesi, Abdipaşa Belediyesi, Ulus Belediyesi, Nebioğlu, Saltukova Belediyesi, Beycuma Belediyesi, Evanpazarcık Belediyesi, Ormanlı Belediyelerini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde 20 ile yüzde 50 arasında zam yapıldı.
Toplu sözleşme görüşmelerinde en yüksek zammı Rlvanpazarcık ve Beycuma Belediyesi'ndeki işçiler yüzde 50 zamla birinci sırada yer aldı.

Hizmet İş Sendikası İl Başkanı Nihat oruç toplu sözleşmelerle ilgili şu açıklamayı yaptı;
"Zonguldak ve Bartın illerinde 11 Toplu sözleşme imzaladık, devam eden görüşmelerimiz var. Onunla ilgili yeni veriler yeni bir oluşumlar yapmaya çalışıyoruz. 11 belediyenin 3 tanesi kadrolu, diğer 8 tanesi de şirket elemanları olmak üzere yaklaşık 200 üyeye tekabül ediyor. Yapmış olduğum sözleşmeler Türkiye genelinde ortalamanın üzerinde daha iyi ve belediye başkanları ile işçilerimiz de mutabık hatlarımız görüşmelerimiz sürüyor. Bazı belediyelerde yeni disiplin kurulları kurduk. Hatta yarın bir Disiplin Kurulu toplantımız var. Saltukova'da bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Sözleşmeler
Kilimli Belediyesi, Kozcağız Belediyesi, Hasankadı Belediyesi, Abdipaşa Belediyesi, Ulus Belediyesi, Nebioğlu, Saltukova Belediyesi, Beycuma Belediyesi, Evanpazarcık Belediyesi, Ormanlı Belediyelerini kapsıyor."