Genel-İş Sendikası Zonguldak Şubesi ile Beycuma Belediyesi arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde sona gelindi.

Taraflar, Sendikanın teklif taslağı ve Belediyenin Mali durumu üzerinde durum değerlendirmesi yaparak. Belediyenin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak, insana saygı, emeğe saygı gözetilerek belediyenin imkanları dahilinde en iyi şekilde toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye işçilerine yüzde 25'i zam yapılıp sözleşmenin bir sene olduğu belirtildi.

Genel-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu yaptığı açıklamada, Toplu sözleşmenin sendika üyesi işçi arkadaşlara hayırlı uğurlu olmasını dilediğini belirterek şunları söyledi:

"Tamamlanan toplu iş sözleşmesinde sözleşme kapsamındaki işçilerin günlük ücretlerine 1 yıl olmak üzere 1. Gurup: 150.00 TL 2. Gurup: ç 141.00-TL olarak taraflarca anlaşılmış olup; Sözleşme kapsamındaki işçilere aile ve çocuk yardımı olarak aylık net 400,00 TL aile ve çocuk yardımı ödenir. İşçilere, her yıl yakacak yardımı 1 ton yakılabilir taş kömürü verilir. Temizlik işçilerine yıl içerisinde çizme ve yağmurluk verilir. 250.00-TL doğum yardımı, 650.00 TL evlenme yardımı 1.900.00 -TL ölüm yardımı 950.00 TL afet yardımı verilir.

Tüm personeliyle birlikte uyum içinde özveriyle çalışarak, daha güzel daha yaşana bilir ve modern bir Beycuma için hizmet veren Beycuma Belediye Başkanı Sayın Vural Kundakçıoğlu'na, geçirdiğimiz toplu sözleşme sürecinde işçinin özlük haklarının korunmasında gösterdiği hassasiyete ve emeğe duyduğu saygıdan dolayı teşekkür ederim. Toplu sözleşmenin sendikamız üyesi işçi arkadaşlara hayırlı uğurlu olmasını dilerim."