HAK-İŞ Zongulgak İl Başkanı Nihat Oruç, "Çaydeğirmeni Belediyesi'nde işçilere işyeri değiştirme baskısı yapılıyor ve işçilere baskı yapanlar şiddetle kınıyor ve uyarıyoruz" dedi.

HAK-İŞ İl Başkanı Nihat Oruç, yaptığı açıklamada, Çaydeğirmeni Belediyesi'nde Hizmet iş Sendikasına üye olan işçilerin istifa baskısı ve mobbinge maruz kalmakta olduklarını ifade etti. Üyeleri yalan tezyif ve iftiralarla etkilemeye baskı ve sendika değiştirmeye çalışanlara uyardıklarını belirten HAK-İŞ Başkanı Nihat Oruç şunları söyledi:

SENDİKAMIZ ÜYESİ İŞÇİLER KİMSESİZ DEĞİLDİR. HER TÜRLÜ YASAL HAKKIMIZI YERİNE GETİRMEKTEN ÇEKİLMEYECEĞİZ

"Çaydeğirmeni Belediyesi Personel Limited Şirketi'nde çalışan üyelerimiz sendikadan istifa baskısı ve mobbinge maruz kalmaktadır. Baskılar üyelerimiz açısından tahammül edilemeyecek seviyelere gelmiştir. Üyelerimiz baskı, yıldırma ve tehditle HAK-İŞ/HİZMET-İŞ'ten istifaya ve kendilerinin işaret ettiği düzende olmaya zorlanmakta, HİZMET-İŞ tasfiye edilmeye çalışılmaktadır.
Çaydeğirmeni Belediyesi Personel Limited Şirketi'nde çalışan üyelerimiz Belediye başkanı ve belediye yöneticilerinin talimatları ve teşvik primleriyle şirket müdürleri tarafından baskıya ve tehditlere maruz kalmaktadır. Üyelerimizin kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri istenerek kişisel verilerinin usulsüz şekilde elde edilmesiyle, emekçilerin sendikal özgürlükleri gasp edilmektedir.
İşçilerin tehditle şifrelerini almak, vermeyenlerin alın terleriyle, emekleriyle, rızıklarıyla oynamak Çaydeğirmeni Belediyesi yöneticilerine yakışmamaktadır. HİZMET-İŞ, demokratik bir sivil toplum örgütü olarak çalışmalarını diyalog ve samimiyetle sürdürmektedir. HİZMET-İŞ olarak kurulduğumuz günden bu güne 40 yılı aşkın bir süredir yerel yönetimlerde tüm siyasi partilerle çalıştık, ortak etkinlikler yaptık, birlikte projeler geliştirdik ve çalışmaya da devam ediyoruz.
Bugün gelinen noktada, Belediye Başkanları ve adı geçen yöneticiler tarafından istifaya zorlanarak sendikamızın tasfiye edilmeye çalışılmasını, işyeri barışı ve işçilerin demokratik örgütlenme hakkına yönelmiş bir saldırı olarak görüyoruz.
Anayasamızda, Türk Ceza Yasasında ve Sendikal mevzuatımızda işçilerin bir sendikaya üye olması ve ayrılması konusunda baskı yapılması yasaklanmıştır. Pandeminin dünyamızı ve ülkemizi halen tehdit ettiği şu günlerde Çaydeğirmeni Belediye Başkanının göstermiş olduğu bu tutumuna anlam vermek mümkün değildir. HAK-İŞ/HİZMET-İŞ'in örgütlü olduğu ve örgütlenme çalışması yaptığı hiçbir işyerinde, işçilerin özgür iradeleriyle tercihlerinin dışında bir yöntemi olmamıştır ve olmamaktadır. Çalışanların tercihlerini ve iradesini önceleyen bu anlayışımız, Sendikamız konseptinde "imzamız, işçinin kararıdır" sloganıyla formüle edilmektedir. Belediye emekçilerinin duyarlılıklarını gözetmeden, ellerini sıkmadan HİZMET-İŞ'ten koparmaya yönelik girişimler sonuç vermeyecektir.
Üyelerimizi yalan, tezyif ve iftiralarla etkilemeye, baskıyla sendika değiştirmeye çalışanları uyarıyoruz. Sendikamız üyesi emekçiler kimsesiz değildir. Aksi durumda, HAK-İŞ/HİZMET-İŞ, üyelerinin tercihini zorlamaya çalışanlara karşı sessiz kalmayacak, her türlü yasal girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.