Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi toplu sözleşme görüşmelerinin büyük oranda tamamladı.

Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesi toplu sözleşme görüşmelerinde yüzde 15 ile yüzde 25 arasında zamla görüşmeleri imzaladı. Bartın Belediyesi'nde 110 Kadrolu işçiyi kapsayan toplu sözleşme ile şirket bünyesinde çalışan 400 işçi yüzde 17 zam oranıyla sonuçlandı.

Toplu sözleşmeleriyle ilgili açıklama yapan Belediye İş Sendikası Zonguldak şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Aydın; "Ereğli Belediyesi şirketinde görev yapan 838 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmemiz yüzde 17 ve üzerindeki zam oranına sonuçlandı. Bartın-Amasra Belediyesi'nde 19 işçiyi ilgilendiren Toplu sözleşme yüzde 15 zam oranınyla sonuçlandı. Bartın-Kumluca Belediye şirketine görev yapan 7 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme yüzde 20 zam oranı ile sonuçlandı. Bartın Ulus Belediye'sinde görev yapan 8 işçiyi ilgilendiren Toplu sözleşme yüzde 16 zam oranı ile sonuçlandı. Perşembe Belediyesi'nde 5 işçiyi ilgilendiren Toplu Sözleşme yüzde 19 zam oranı ile sonuçlandı. Kandilli Belediye şirketinde çalışan 31 işçiyi ilgilendiren Toplu sözleşme yüzde 25 zam oranıyla sonuçlandı. Devrek belediyesinde görev yapan 45 işçiyi ilgilendiren Toplu sözleşme 15 zam oranına sonuçlandı. Ayrıca Kilimli belediyesinde 92, Ereğli belediyesinde 92 ve Çaycuma Belediyesi ve şirketinde çalışan 170 işçiyi ilgilendiren Toplu sözleşme görüşmelerimiz ise devam ediyor. Bu toplu sözleşmelerde en kısa zamanda sonuçlandırmak istiyoruz.
Zonguldak Belediye şirketinde görev yapan 680 işçiyi ilgilendiren Toplu sözleşme için yetki aldık.bu Toplu sözleşme için görüşmelere başlayacağız" dedi. Belediye İş Sendikası Zonguldak şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Aydın; Zamlı maaşların işçilere hayırlı uğurlu olmasını diledi.