Çevre ve Şehircilik Zonguldak İl Müdürü Şenol Ayyıldız, Sahil Projesi' ni inceleyerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sahil Projesi'nin neden geciktiği yönünde soruları yanıtlayan Şenol Ayyıldız "Projede revizyon yapıldığı için yüklenici firmanın her zaman süre uzatma hakkı var" dedi.
Sahil Projesi üzerinden eleştirilen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın gecikme ile bir ilgisi olmadığını belirten Ayyıldız "Bu projenin uzaması ile ilgili belediye başkanımızın hiçbir kabahati yok" dedi.

Çevre Müdürü Şenol Ayyıldız'ın açıklaması şöyle:
"Sahil Projesi'nin ihalesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapıldı, ancak ihale yapıldıktan sonra projede bir çok revizyonlar yapıldı. Yapılması gereken revizyonlardan dolayı yüklenici firmanın süre uzatma hakkı vardı.
'Proje neden süresinde bitmedi' şeklinde eleştiriler oldu. Tabii ki zamanında bitebilirdi ancak şu an bile yüklenici firma burada istese süre uzatımı alabilir. Buna hakkı var.
Sahil Projesine bugün baktığımızda toparlanmış görünüyor, Bir ay içerisinde kabulüne gelinir ve vatandaşın hizmetine açılır. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kabul teslim için buraya bir heyet gönderecek. Yüklenici firma 'ben işimi bitirdim gelin kabulünü yapalım' şeklinde bir yazı yazacak. TOKİ de buraya bir komisyon gönderecek. Gelen heyet eksiklikleri tespit edecek, birilerinin eksikleri yapması için süre verilecek. Bu projenin uzaması ile ilgili belediye başkanımızın hiçbir kabahati yok.
Belediye başkanının elinde olan bir şey yok. Belediye başkanı sürekli TOKİ'ye baskı yapıyor. Belediye başkanının baskısıyla her hafta TOKİ'den ekipler geliyor ve başkanın yapabileceği bu kadar. Başka bir şey yapamaz, ihale makamı belediye değil ihale makamı TOKİ'dir. Vatandaş başkanın üzerine gidiyor ama hakkaniyet olarak yapacağı bir şey yok.
Zonguldak güzel şehir, projede çok güzel ve denizin nimetlerinden faydalanmak gerekir."