TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Demirtaş, "AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'un "Turan Demirtaş'a teşekkür ediyorum. Uzun Mehmet Camii'ni sayesinde meclisten geçirdik" sözlerini değerlendirdi.

Turan Demirtaş da Zeki Tosun'a teşekkür ederek "Belediye başkanı Muharrem Akdemir, meclis gündemine aldı, rapor mecliste görüşülürken, Belediye Başkanı Meclise gelmedi. Başkanın iki ret oyu olacaktı, ama gelmedi. Mecliste; "komisyon raporunu kabul edenler, etmeyenler" şeklinde yapılan oylamada, ben, komisyon raporunun kabulü yönünde oy verdim.

CHP'liler isteseydi itiraz edebilirlerdi ama şimdi camiyi onlar da beğeniyor" dedi.

Turhan Demirtaş, Uzun Mehmet Camii nin meclisten geçirilmesi ile ilgili şu açıklamayı yaptı;:

AKP İl Başkanı Sayın Zeki Tosun' u severim. Yıllardan bu yana süregelen dostluğumuz var.

Gazetenizde yazılan, hakkımdaki açıklamalarını okudum. Övgü dolu sözlerine teşekkür ediyorum.

Yalnız; "mecliste bizi destekledi" şeklindeki sözlerine katılamadığımı da belirtmek isterim.

Konunun akışı şöyle; Talep Zonguldak Valiliğinden geliyor. Belediye Başkanı da Meclis gündemine alıyor. Konu yasa gereği İmar Komisyonu'na gönderiliyor ve komisyonda görüşülüyor. Komisyon; 3'ü CHP'li 2'si AKP'li 5 üyeden oluşuyor. Üyeler konuyu ayrıntılarıyla inceliyorlar ve kararlarını rapor olarak meclise sunuyorlar.

Komisyonun 3'e 2 oy çokluğu ile verdiği karar; cami yapılacak yerin uygun olduğu yönündeydi.

Rapor mecliste görüşülürken, Belediye Başkanı Meclise gelmedi. Mecliste; "komisyon raporunu kabul edenler, etmeyenler" şeklinde yapılan oylamada, ben, komisyon raporunun kabulü yönünde oy verdim. Konunun özeti bu.

Zonguldak nesillere aktarılacak güzel bir eser kazandıysa, bunda benim de katkım olduysa, bundan mutluluk ve onur duyarım.

Son olarak;

Zonguldak'ta kalıcı ve doğru yapılan çalışmaları destekleyelim,

Yanlışlara karşı çıkalım, gerektiğinde müdahale edelim,

Eksikleri eleştirelim, doğrusunu gösterelim.

" Kentin sakini değil, sahibi olalım" diyorum."