Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Belediye Başkanı Nuri Tekin, doğum günü sürprizi yapan gazetecilere ilçedeki yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. İlçeye kent meydanı yapılacağını belirten Başkan Tekin "Kent meydanı Karşıyaka'ya yapılacak" dedi.

KENT MEYDANI KARŞIYAKA'YA YAPILACAK

Tekin, Alaplı Karşıyaka Terminal arkasındaki sahil dolgusunda 23 dönümlük alanın kısa sürede hayata geçirileceğini kaydeden Tekin, "Alaplı Halk Otobüslerinin bulunduğu otopark alanını itfaiye karşısına taşıyoruz. Belediye dükkanlarından kendilerine ofis veriyoruz. Karşıyaka terminal arkasındaki dolgu sahası ilçenin en güzel yeri, bu proje bizim olmazsa olmazımız. Buraya kent meydanı yapacağız. Havuzları ile oturma gurupları ile meydanı ile cazibe merkezi olacak. Bu hizmeti iki yıl içinde gerçekleştireceğiz" dedi.

MESİRE ALANINI GERİ ALINACAK

Alaplı ilçesi Yeni Siteler Mahallesi Çamlık ormanlarında daha önce belediye bünyesinde olmasına karşın kendisinden önceki belediye yönetiminin Orman İşletmesine devir etmesi sebebiyle tekrar alanın kendilerine devir edilmesi yönünde girişimlerde bulunduklarının altını çizen Tekin, "Alaplı'mızda piknik ve mesire alanı ihtiyacını karşılayacağız. Alanda orman mühendisimizi görevlendirdik, çalışmalarını sürdürüyor. Halkımızın kısa sürede hizmetine sunacağız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın." ifadelerini kullandı.

ÜST GEÇİT VE SEHİR TERASI YAPILACAK

Alaplı İlçesi Taşbaşı mevkii ile Okullar Caddesi arasında sahil ulaşımını daha kolay sağlamak adına üst geçit yapacaklarına da dikkat çeken Tekşn sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu projemizde tamamladıktan sonra Alaplı Çekirdek tepe olarak adlandırılan bölgeye yap- işlet-devret modeliyle sehir terası yapıyoruz. Alaplı çayboyunda dernekler için yöresel evler, Tek binasının olduğu dükkanlarını yıkılıp yeni bulvar yapılması da önem verdiğimiz projeler arasında. Bu projelerimizin tamamını 2. 5 yıl içinde bitirmiş olacağız. Biz tüm Alaplı halkının beklentilerine hizmet ve yatırım yaparak karşılık vereceğiz" dedi.