Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, kendisini eleştiren CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ı çok sert bir dille eleştirdi.

Ünal Demirtaş'ı 'Zonguldak'ımızın kiralık vekili' olarak tanımlayan Ömer Selim Alan, şu açıklamayı yaptı:
"Bir Zonguldak vekilinin, yerel gazetelerde yer alan şahsıma ve Zonguldak Belediye Başkanlığımıza yönelik yaptığı, gerçeği yansıtmayan, tamamen kulaktan dolma birtakım bilgilerle asılsız beyanatları, iftiraları üzerine kamuoyunun ve kıymetli hemşehrilerimin takdirlerine bırakmak suretiyle şahsıma bir cevap hakkı doğmuştur.
Zonguldak'ımızın kiralık vekili olarak tarihe geçmiş olan vekil, bu açıklamaları yapmadan önce bizleri bir kere dahi ne ziyaret etmiştir, ne de bu konularla ilgili bizlerin bilgisine başvurmuştur.
Belediye Başkanlığımızın yönetimi kendi partisinde olduğu dönemlerde kangren olmuş sorunları, göreve geldiğimiz günden itibaren bir bir çözmemiz, halkımızın hasret kaldığı hizmeti sunabilmek için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmamız şehrimiz hakkında bilgisi olmayan, navigasyon sistemi kullanmadan Zonguldak'ta bir yere ulaşamayacak kadar Zonguldak'ımıza uzak olan vekili rahatsız etmiş olmalı ki bu şekilde asılsız iddialarla gündemi meşgul etmeyi kendisine görev addetmiş, ne söyleyeceğini bilememiştir. Gerçekleri hiçbir suretle yansıtmayan açıklamalarını ispat etmesi gerekmektedir.
İftiraları üzerine ve şahsına söylenecek çok fazla sözümüz vardır fakat Zonguldak'ımızın bir vekili olması,
Gazi Meclisimizin çatısı altında olması sebebiyle sadece üzülerek kendisine yapmış olduğu iftiraları misli ile iade etmeyi tercih ediyor, şahsıma ve Belediye Başkanlığımıza yönelik yapılan bu karalama örneğini kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Zonguldak'ımıza olan hizmet aşkımızı hiçbir yalan ve iftira eseri olan haberler engelleyemeyecektir."