AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Cumhuriyet Halk Partililerin Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a yaptığı eleştirilere "Bunlar doğru şeyler değil, bunlar Zonguldak'ın gelişmesine hizmet etmez, insanların çalışma zevkini kırar. Onun çabalarını, uğraşılarını hiçe saymak olur mu?" diye konuştu.

Başkan Alan'a sahip çıkan Milletvekili Türkmen "Kimlerden yapılıyorsa yapılıyor, Zonguldak'a bu hizmetler yapılıyor mu. Her gün çukur gördüğünüz zaman o çukurun içinde gidip fotoğraf çektirmek marifet değil" dedi.

Polat Türkmen, CHP İl Teşkilatı'nın yaptığı eleştirilerle ilgili şunları söyledi; "Hiçbirini ciddiye almıyorum, bizim derdimiz seçim öncesi ve sonrasında iktidar ile Zonguldak Belediyesi yerel yönetimini birleştirelim, bu birleşmeden sinerji doğar. Bundan milletimiz hizmet alır dedik ve şu an o hizmeti yapıyoruz. Allah aşkına bunun nerden nasıl verildiğinin ne anlamı var. Zonguldak Belediyesi AK Parti Belediyesi değil mi? Evet, hükümet AK Parti hükümeti. Bunu koordine den belediye başkanımız Ömer Selim Alan'dır. Onun çabalarını, uğraşılarını hiçe saymak olur mu? Sanki hükümet uzaydan gelmiş, sanki başka bir yerden gelmiş. Hükümetin yapabilmesi için de bir gayret göstermesi lazım. Eksikleri iyi iletmek lazım, Zonguldak'ın ne kadar geri olduğunu, gelişemediğini hükümete de Cumhurbaşkanımıza anlattığımız için o yardımları esirgemiyor. Bakanlara ve Cumhurbaşkanına minnet borcumuz var. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ne bizi, ne bakanları ne de Cumhurbaşkanını rahat bırakmıyor kapılarını aşındırıyor. Kolay işler mi bunlar. Kimlerden yapılıyorsa yapılıyor, Zonguldak'a bu hizmetler yapılıyor mu. Her gün çukur gördüğünüz zaman o çukurun içinde gidip fotoğraf çektirmek marifet değil. Bazen ördekler, tavuklar iyi su bulamayınca bulanık sulara gider çırpınırlar. Onun gibi bulanık suda çırpınacağına, o projelerin sonunda ne kadar düzgün ne kadar ulaşılır ne kadar insanımızı rahat ettirecek bir Zonguldak'ı hayal edip destek olsun. Muhalefet diye adlandırdığımız kimlerse... Bunlar doğru şeyler değil, bunlar Zonguldak'ın gelişmesine hizmet etmez, insanların çalışma zevkini kırar. Akıllı hareketler de değildir, bizim bütün gayemiz Zonguldak'a, milletimize hizmet etmektir. Bunun dışında hiçbir amacımız, gayemiz yoktur. Söylenenleri doğru bulmuyorum, Zonguldak'ın lehine de bulmuyorum."

Zonguldak'ta ki yatırımlarla ilgili konuşan Milletvekili Türkmen, şunları söyledi; "Filyos Projesi hızla ilerliyor. Gelecek olan yatırımcılar süratle Filyos'a geliyorlar. Biz Filyos Limanı'nı bir çok kapıya açılan bir proje olarak görmüştük ama öyle bir nimet oldu ki; hemen denizimizin dibinde araştırıldı ve doğalgaz kaynağımız çıktı. Doğalgazın depolama ve dağıtım işi bizim limana nasip oldu. Bu da bize bir hareketlenme sağladı. 20 milyon TL. yatırımla havaalanımızı daha kullanılabilir hale getirdik. Demiryollarımız yenilendi, bu bir avantajdır. Çevre yollarımız, Mithatpaşa Tünellerimiz, Ereğli yolumuz, Ereğli-Devrek yolumuz devam ediyor. Altyapı ve üstyapı hizmetleriyle belediyelerimizin gayretleriyle Zonguldak'ımız gelip gıptayla gelebileceği, özlenebileceği bir şehir haline gelecek. Organize sanayi sitelerimiz ve tarım OSB'lerimiz var, bunların altyapı ihalelerini yapacağız. Diğer ilçelerde de bunları hayata geçirmek istiyoruz."