Zonguldak Belediye Meclisi'nin Nisan ayı 1'inci Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı'nda yapıldı. Belediye Meclisi'nde 2021 yılının Faaliyet Raporunun ve Denetim Komisyonu Raporunun görüşüldü. Mecliste gündem maddelerine göre komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

Faaliyet Raporlarının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, Belediye Başkanı Alan'ın daha kontrollü ve hesaplı davranması gerektiğini belirterek "Belediyenin borçları 392 milyon TL. den 640 milyon TL. ye çıkmış. Borçlar yüzde 77 oranında artmış. Parayı harcama konusunda daha kontrollü ve hesaplı yapılması konusunda uyarıyoruz. Daha ekonomik davranmanız gerekiyor" dedi. Faaliyet Raporunun oylamasında AK Partili ve MHP'liler kabul oyu, CHP'liler ret oyu verdi. Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

KOMİSYON ÜYELERİ YAPILAN SEÇİMLE DEĞİŞTİ

Encümen Üyeliğine; Şendoğan Karataş 17, Sinan Toprak 17, Hüseyin Kahveci 17 oy alarak seçildi. Meclis bünyesinde Kültür, Sanat ve Turizm Komisyonu'nun kurulması için yapılan oylamada AK Partililerin ret oyu vermesiyle teklif reddedildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu'na Havva Yılmaz, Sariye Eryiğit, Uğur Sarıkan, Özbek Papila, Hürmet Kartal seçildi.

İmar Komisyonu'na Bünyamin Babaiban, Onur Turgut, Şendoğan Karataş, Atınç Kayınova, Ozan Demirtaş seçildi.

Türlü işler Komisyonu'na İbrahim Cansız, Murat Uzun, Gökhan Çüteli, Sema Koç, Okan Onur seçildi.

Trafik Komisyonu'na Mehmet Gökpınar, Yusuf Deniz, Hasan Şenol, Kenan Ekiz seçildi.

Meclis bünyesinde yeni oluşturulan Enerji Kent üyeliğine Bekir Selçuk, Onur Turgut, Hüseyin Kahveci, Fatma Sema Koç, Ozan Demirtaş seçildi.

9 MAYIS'TA ÇÖP İHALESİ, 19 NİSAN'DA DA HALK OTOBÜSÜ İHALESİ YAPILACAK

Mecliste Denetim Komisyonu raporu okundu. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Denetim Komisyonu Raporunun okunmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubunun şerh koydukları konular; halk otobüsleri ve çöp konusu ile ilgili konuştu. Belediye Başkanı Alan, 9 Mayıs'ta çöp ihalesinin yapılacağını, 19 Nisan'da da halk otobüsünün ihalesinin yapılacağını ifade etti. CHP Grubunun çöp ve halk otobüsü konusundaki hassasiyetini anladığını belirten Başkan Alan aynı hassasiyeti 2018 ve 2019 yılları arasındaki hesaba da hassasiyet göstermelerini tavsiye etti. Başkan Alan, halk otobüslerinde anayasal hakkı olup da günde 15 kere binenlerin olduğunu ifade etti. Bu konuda herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.

"İLLER BANKASI'NDAN GELEN PAY 54 BİN TL.DEN 65 BİN TL.YE ÇIKMIŞ"

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gündemin 6'ncı maddesine göre 2021 Yılı Faaliyet Raporunu okudu. Faaliyet Raporunun ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, tenkit ettiği konu başlıklarını şöyle açıkladı:

"Araç ekipmanlarının şahsi işlerde kullanılmaması gerektiği konusunda sizi tenkit ediyoruz. 92 kiralık araçta kişisel kullanımlar olduğu yönünde gözlemlerimiz var. Bu konuda bir çalışma yapmanızı tavsiye ederiz. 951 personel var, personel sayısı arttı. Personeli yükselttiğiniz konusunda gözlerimiz var. Fen ve Su İşleri çalışmaları konusunda tenkitlerimiz var. Yüzde 87 oranında tahsilat yapılmış. Kayıp-kaçak su alanında ilerlemeler var, bazı sayfalardaki rakam tutarlarında farklılıklar var. Kayıp-kaçaktaki yüzde 20 indirim halka yansıyacak mı? 2021'de 191 milyon gelir elde edilmiş. Bir önceki yıla göre artış olmuş. Merkezi hükümetten 55 milyonluk bağış alınmış. Giderler yüzde 18 oranında artmış. Kira tahsilatları 5 milyon 100 bin TL. den 5 milyon 600 bin TL.ye çıkarılmış. İller Bankası'ndan gelen pay 54 bin TL. den 65 bin TL.ye çıkmış. Belediyenin borçları 392 milyon TL. den 640 milyon TL. ye çıkmış. Borçlar yüzde 77 oranında artmış. Parayı harcama konusunda daha kontrollü ve hesaplı yapılması konusunda uyarıyoruz. Daha ekonomik davranmanız gerekiyor."

"TIP FAKÜLTESİ-ZONGULDAK HATTINI BİZ ALALIM"

Zonguldak Belediye Meclisi'nde halk otobüsü gerginliği yaşandı. Zonguldak Belediye Meclisi'nin Nisan ayı 1. Birleşimi'nde Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve CHP'li Meclis Üyeleri arasında karşılıklı sözlü tartışma yaşandı. Tartışmalarda ZBEÜ Hastane -Zonguldak arası hattı gündeme getirildi. CHP'li Belediye Meclis üyeleri Başkan Ömer Alan' dan Zonguldak'tan hastaneye halk otobüs hattı talebini ilettiler. Başkan Ömer Selim Alan "Önemli olan benim ne istediğim değil şehrin ne istediğidir. Halk otobüsü şehrimizin en büyük sorunudur ve bu sorunu çözeceğiz" ifadesini kullandı.

ZONGULDAK HALK OTOBÜSLERİ FİYATLARINA ZAM GELİYOR

Zonguldak Belediye meclise toplantısında 19 Nisan'da ihalesi yapılacak olan halk otobüsü ücret tarifesinin güncellenmesi görüşüldü. Zonguldak Belediyesi İşletme Müdürlüğü tarafından halk otobüsü ücret tarifesinin güncellemesi için gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.