AK Parti Zonguldak il Başkanı Zeki Tosun, Ankara'daki İl Başkanları Toplantısını ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Zonguldak Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz hafta içinde tartışmalı geçen görüşmelerde Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın sert tavır ve üslupları ile ilgili değerlendirme yapan Başkan Tosun "Bizim başkanımız ne yaparsa hizmet için yapıyor. Muhalefet ne derse desin biz işimize bakıyoruz" dedi.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun Genel Merkez teşkilat çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi:
"Bütün il başkanlarımızla görüş alışverişinde bulunduk, genel merkeze Zonguldak'ta yaptığımız çalışmalarla ilgili bir sunum yapacağız. İl Genel Meclisi Başkanımız Necdet Karaveli, Kadın Kolları Başkanımız Ayşe Erbay, Gençlik Kolları Başkanımız Benhur Özübek ile Ankara'da sunum yapacağız. Sahada yaptığımız çalışmalar ve teşkilat içi yaptığımız çalışmalar sunumda yer alacak."

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer ziyareti ile ilgili soruyu yanıtlayan Zeki Tosun
"Zonguldak'ta milli eğitim yatırımları adına bakanımız Mahmut Özer'e bilgiler verdik. Verimli bir görüşme oldu, sayın bakanımız biliyorsunuz Zonguldak'ta yıllarca üniversitede rektörlük yaptı. Sevilen bir kişi ve Zonguldak'ta eğitim adına kendine düşen ne varsa yapıyor. Sayın bakanımız yakın zamanda Zonguldak'a gelecek, milli eğitimin projelerini yakından takip edecek."

Zonguldak Belediyesi'ne yapılan görüşmelerde sert tavır ve üsluplarıyla kamuoyunda tepki gören Belediye Başkanı Ömer Selim Alan hakkındaki soruyu yanıtlayan Zeki Tosun şöyle konuştu:
"Zonguldak Belediye Meclisi'nde AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti var. Zaman zaman tartışmalar olabilir ama burada başta belediye başkanımız olmak üzere belediye meclis üyelerimizin tek bir amacı var. O da Zonguldak'ta güzel işler yapmak.

Zonguldak'ı 10 yıl idare eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin Zonguldak'ı hale getirdiğini görüyorlar ve bunu düzeltmeye çalışıyorlar. Başkanımız ekibi ile beraber canla başla çalışıyor. Bu çalışmalar yavaş yavaş ortaya çıktıkça CHP bu tartışmaların dozunu arttırıyor. Sayın başkanımız da etten, kemikten yapılmış bir insan. Bazen sert tartışmalar oluyor ama bunların hepsi Zonguldak için. Başkanımıza güveniyorum, Zonguldak için güzel işler yapıyor. Muhalefet de muhalefetliğini yapacak, Biz işimize bakıyoruz.2024'e kadar Zonguldak'ı insanların zevkle yaşayacağı ve insanların Zonguldak'ı tercih edeceği çalışmaları yapmak için mücadele edeceğiz. Onun için muhalefetin ne dediği önemli değil, belediye meclis üyelerimizin ne yaptığı önemlidir."