Başkan Ömer Selim Alan, beraberinde Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Kurtoğlu ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Kampüsü açılışı sonrasında gazetecilere açıklamada bulundu.

Kampüs içerisinde bulunan Akademi Kafe'nin önümüzdeki hafta resmi açılışının gerçekleştireceğini belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü İsmail Hakkı Özölçer'e ve üniversite yönetimine teşekkür etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın talebini bizlerin niyetini sizlere tekrar etmiştik Sayın hocamız Hakan Kutoğlu ile görüşmelerimizi zaten göreve başladıktan sonra sürdürdük. 15 Temmuz Şehitler Kampüs ve Parkının Zonguldak halkına da açılmasını, halkımızın da buradan faydalanmak istifade etmesini istediğimizi ve bu yönde bir talebimiz olduğunu da zaten kendisi de biliyordu. Ve şimdi buradayız ve güzel duygular içindeyiz. Çocukluğumuzun geçtiği bu alan, şimdi üniversite tarafından çok güzel şekilde restore edilmiş peyzajından rekreasyonundan gerçekten muazzam bir çalışma yapılmış. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Akademi Kafe'de inşallah önümüzdeki hafta resmi olarak halkımızın kullanımına açılmış olacak. Ancak bugünden itibaren de Akademi Kafe halkımızın hizmetine açıldı ve vatandaşlarımız buradan istifade edebilecekler. İnşallah üniversite bizim göz bebeğimiz. Her şeyiyle, kampüsüyle üniversite bizim için gerçekten harika bir değerdir" dedi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Hakan Kutoğlu yaptığı açıklamada, "Üniversitemizin gerek Zonguldak ile bütünleşme adına gerekse de Zonguldak'ın tamamına ait olan bir bölgeyi yine tekrar Zonguldak halkına açmak adına, ilk görev başladığı itibarın belediye başkanımızla görüşmelerde 21 Haziran'da açmak üzere anlaşmıştık. Bunun için olağanüstü çaba sarf edildi, belediye başkanımızla işbirliği halinde böyle değerli bir alanıı halkımızın kullanımına kazandırdığımız için çok mutluyuz ve keyifliyiz. Üniversitemizin Zonguldak'ta Şehirle bütünleşme adına çalışmalarımız devam edecektir. Sadece görevimizin eğitim öğretim olmadığını çok iyi biliyoruz. Şehrimizin ekonomisine de dokunmak istiyoruz, katkı yapmak istiyoruz. Kongre turizmi ile de katkı yapmak istiyoruz."