AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın kendine ve AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt'a yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Saffet Bozkurt ve Hamdi Uçar'ı eleştirmesi üzerine Ereğli Belediyesi Ak Partili Meclis Üyeleri; "İlçe başkanımız adam gibi adamdır, basın toplantısı yapacaksanız bunu yeri meclis toplantısı değildir" diyerek salonu terk etmişlerdi.

Milletvekili Hamdi Uçar, Başkan Posbıyık'ın kavga üslubuyla siyaseti ile her geçen gün itibar kaybettiğini söyledi.
Bu tavrı ile ilçeye de zarar verdiğini belirten Milletvekili Uçar: "Bu açıklamalar çok hoş değil, bir belediye başkanına, yöneticiye yakışan açıklamalar değil. Biliyoruz ki sayın Belediye Başkanının ruh hali bu! Gerginlik ve kavga üslubu içerisinde bir siyaseti var. Toplum bu tip kavga ve gergin siyasetten hoşnut değil. Sayın Belediye Başkanın bu tip üslup ve kavgadan bu yaştan sonra uzaklaşması lazım. Bu tutum kendisine, partiye ve ilçeye zarar veriyor. Bu nedenle istişare halinde konuşarak, bir araya gelerek bunlar değerlendirilebilir. Sayın Valimizin önderliğinde Ereğli'de yapmış olduğumuz bir toplantı var. Toplantı esnasında da orada gördük, ruh hali iyi değildi. Sanki bir baskı oluşturuluyormuş gibi bir algı oluşturmaya kalktı. Oysa ki biz istişare etme, değerlendirme adına o ortamı oluşturduk. Ama ne yazık ki o toplantıdan da bir sonuç çıkmadı. Süreci sürekli olumsuz tarafa çekerek birşeyler yapılmaması adına bir politika izliyor. Bu da şehre zarar veriyor. Burada ki söylemlerle her geçen gün itibarını kaybediyor" dedi.