29 Ekim Cumhuriyet Bayramı iki yıl ardan sonra tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak'ın Çaycuma İlçesindede coşkulu bir şekilde kutlandı.

İlk olarak Kaymakam Muharrem Coşgun beraberinde Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile makamında tebrikleri kabul etti.
Ardından ilçe stadyumundaki kutlama programına geçildi. Protokol üyeleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Cumhuriyet Bayramı adına yakışır bir şekilde kutlandı.
Kaymakam Muharrem Coşgun ve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın tören komutanı eşliğinde halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Kaymakam Coşgun şunları söyledi; "Cumhuriyetimizin ilanının 98. Yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bilindiği gibi, Büyük Atatürk'ün önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır ve bu zafer, Cumhuriyet'le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olmuştur. Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir. Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk Milletine yeni ufuklar açmış, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza bir dinamizm getirerek tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olmuştur. Ülkemiz, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu ve zengin insan kaynağı ile uluslararası alanda giderek daha saygın bir konum kazanmaktadır. Aziz Milletimiz; Cumhuriyetine, demokrasisine ve milli iradesine yönelik tehditleri bertaraf edeceğini ve bu değerlerine son nefesine kadar sahip çıkacağını bugüne kadar tüm dünyaya göstermiş ve bundan sonra da göstermeye hazırdır. Türk Milleti ne zaman bir araya gelmişse, bir ve beraber olmuşsa büyük zaferler kazanmıştır. Büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız. Birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de, gelecekte de hep muhafaza edeceğiz. Birlik barışımıza, bütünlüğümüze, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.
Saygıdeğer Çaycumalılar; Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı, bayrağı ve istiklali uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nızı bir kez daha kutluyor; hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum".
Öğrencileri şiirleri, gösterileri, Cumhuriyet koşusu finali ve ödül töreninin ardından kutlama programı sona erdi.