Karayolları için kurulan şantiyenin işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığı, bu nedenle piyasaya asfalt satmasının mümkün olmadığı belirtiliyor. Bakalım Bayburt Grup bu yıl da asfalt satacak mı?

Bayburt Gruba ait Aga Enerjii adlı şirketin Zonguldak Merkeze bağlı Karaman Beldesi'ndeki asfalt şantiyesinden piyasaya asfalt satılması skandal olarak nitelendirildi.
Karayolları'na iş yaptığı için kurulan asfalt şantiyesinin Karaman Belediyesi ve Zonguldak İl Özel İdaresi'nden işyeri açma ve çalışma ruhsatının bulunmadığı ortaya çıktı.
Karayolları'na iş yaparken ruhsata ihtiyaç duymayan firmanın, piyasaya satış yapmasının mümkün olmadığı belirtiliyor.
Buna rağmen geçen yıl Zonguldak Belediyesi ve İl Özel İdaresi'nin asfalt ihalesini kazanan firmalara satış yapan Bayburt Grubu'n yasaları hiçe sayması eleştirisi konusu oldu.
Karayolları'nın belirlediği taş ocağından malzeme alan Bayburt Grubu'n buradan çıkan malzeme ile asfalt üretmesi ve piyasaya sattığı iddiaları ile skandal olarak nitelendiriliyor.
Bayburt Grup'dan Pusula'ya ulaşan ve şantiye şefi olduğunu iddia eden kişiler, "Biz Karayolları'nın taş ocağından aldığımız mıcır ile değil Aslanlar firmasından aldığımız mıcır ile asfalt üretip piyasaya sattık" diyerek suçlarını kabul ediyorlar.
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın yasa dışı satış yapan Bayburt Grup ve bağlı şirketi Aga Enerji'ye dur demesi gerekiyor.