Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı, sigorta borçlarının yapılandırması ile ilgili çağrıda bulundu. Erkin Avcı, peşin ödemelerde borç faizinin yüzde 90'ının silineceğini belirterek "İşverenlerimizin mağdur olmaması için yaptığınız haberler için basın mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.

Erkin Avcı'nın açıklaması şöyle;

"7256 sayılı kanun ile 2020 yılında borçları yapılandırma kapsamına almıştık.

7326 sayılı kanun ile 2021 tarihinden önceki borçluları yapılandırma kapsamına almıştık.

Vatandaşlar sosyal güvenlik kurumuna olan borçlarına yapılandırma kapsamı içine dahil edildiler.

Sigortalılarımız 7256 sayılı kanun ile 2020 yılında borclarini yapılandırmış olsalar bile bu tarihten sonra oluşan borçlarını 7256 sayılı kanun kapsamında yine yapılandıra bilirler.


Daha önceki kanunda olduğu gibi bu kanunun da avantajlari var. Peşin ödemelerde gecikme faizinin yüzdedoksanını siliyoruz.
Eğer borçların tahakkuk dönemi eski borçlarsa toplam borcun yüzde onunu bile ödeyip kurtarabilecek borçlularımız olabilir.

Sigortalılarımızın ve işverenlerimizin bizim yaptığımız duyuruları kulak vermeleri gerekiyor. Biz kurum olarak borçluların tamamını telefonla ulaşmak çabası içindeyiz.


Boşlarımız mağdur olmamaları için sürekli adreslerini güncellemelerini tavsiye ediyoruz.

31 Ağustos 2021 tarihine kadar borçlarımızın yapılandırma için başvuru yapmalarını önemle tavsiye ediyorum.


7256 sayılı kanun kapsamında yapılandırma yaptırıp birinci ve ikinci taksidini ödememiş olan borçlular bu fırsatı kaçırmasınlar.

İşverenlerimiz ve sigortalarımız bizimle sürekli irtibat halinde olurlar ise kendileri için hayırlı olurlar. İşverenlerimizin mağdur olmaması için yaptığınız haberler için basın mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.