31.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali, 30 Haziran 2022 Perşembe günü kortej yürüyüşüyle başlayacak ve 3 Temmuz 2022 Pazar günü sona erecek.

Festivalde toplam 3 sanatçı sahne alacak. Hergün ücretsiz bir şekilde Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenecek olan konserlerde 1 Temmuz Cuma günü Ali Atay, 2 Temmuz Cumartesi günü Derya Uluğ ve 3 Temmuz Pazar günü Sinan Özen sahne alacak.
Festivalde, Devrek Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi, Gürcistan, Bulgaristan ve Moldova Halk Dansları gösteriler yapacak. Sergilerin yanısıra mahalli sanatçılarında sahne alacağı etkinlikte çeşitli sportif faaliyetler ve yarışmalar düzenlenecek.
Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenecek olan 31.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali büyüklüğündeki bir organizasyon birçok büyükşehir de dahi organize edilemiyor.
Kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival, Devrek'in tanıtımında da büyük rol oynuyor. Festivale yurt dışı ve çevre illerden de yoğun katılım bekleniyor.
Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt vatandaşlara seslenerek; "Milli birlik ve beraberliğimizi, pandeminin tüm olumsuz etkilerini geride bırakmanın verdiği coşku ve heyecanla taçlandırmak üzere tüm vatandaşlarımızı, 30 Haziran 2022 Perşembe, 1-2-3 Temmuz 2022 tarihlerinde düzenleyeceğimiz 31.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali'mize tüm halkımızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.