Mecliste Devrek Baston Satış Merkezi Müzesi ve Doğa Kültür Parkı Tesisi, ihale ile 10 yıllığına kiraya verilmesi görüşüldü.

Gündemin 3'üncü maddesi şöyle: Mülkiyeti İdaremize ait, İlimiz Merkez İlçesi, Bahçelievler Mahallesi Zambak Mevkiinde, niteliği arsa olan taşınmazların, Fen Lisesi eğitim tesis alanı içerisinde bulunması nedeniyle, tahsisi talep edilmektedir. Söz konusu taşınmazların, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu gereğince eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılması ve her türlü sorumluluğun, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ait olması koşuluyla, adı geçen Müdürlüğe tahsisi hususunun görüşülmesi.

Gündemin 4'üncü maddesi şöyle: Ticarethane Amaçlı Yapılarda yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin işlemleri ile ilgili konunun görüşülmesi.
Gündem maddesi oy birliği ile

Gündemin 5'inci maddesi şöyle: Devrek Baston Satış Merkezi Müzesi ve Doğa Kültür Parkı Tesisinin, 10 yıl süreyle belirlenecek bedel üzerinden, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre, kiraya verilmesi hususunun görüşülmesi.

Daha öncesinde Öğretmenevi ve TSO tarafından kiralanan ve işletilemeyen Baston Müzesi'ni, Ziraat Tarım Gıda Turizm ve Sanayi Acenteliği Ticaret ve Sanayi istedi.

Baston Müzesi'nin ihalesi yapılarak 10 yıllığına kiraya verilmesi oy birliği ile kabul edildi.