Toplantının başlangıcında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Tanyıldız, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gündüz Acar, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Alper Püren, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Taner Arslan ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odaları Akademik Danışmanı Doç.Dr.Ferdi Kesikoğlu katılım sağladı.

Toplantıda; İl ve İlçe Odalarının hem bireysel hem de ortaklaşa çalışmakta olduğu projeler istişare edildi. Yeni proje ve iş fikirleri değerlendirilerek gözden geçirildi. Akabinde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir tarafından; Endüstri 4.0 Etkileri, Ab Yeşil Mutabakatı- Paris İklim Anlaşması, ABD-ÇİN Ticaret Savaşları, Aktif Bölgesel Çatışmalar, İK Yetkinliği Gelişimi, AR-GE, İnovasyon Ekosistemi, Yapısal Reformlar, Enflasyon, Dış Ticaret Açığı ve Borç Stoku, Mevcut Sektörlerde Derinleşme, Sektörel Çeşitlilik, Yaşam Kalitesi Gelişimi, Güç Birliği ve Lobi, Zonguldak İl - İlçe Sege verileri, Mevcut Sektörlerde Derinleşme, Zonguldak'ta Sektörel Çeşitlilik çalışmaları, Yaşam Kalitesi Gelişimi Güç Birliği ve Lobi çalışmaları, Güçlü Sektörler ve Kuruluşlar, Filyos Projesinin Bölgeye Avantajlarının anlatıldığı bir sunum yapıldı. Sunum aşamasında ve devamında katılımcı yönetim kurulu başkanları ve genel sekreterler odalar tarafından tekil ve ortaklaşa yürütülen projeler ile ilgili açıklamalarda bulundular. Halen devam etmekte olan Tarıma Dayalı İhtisas ( Sera ) Organize Sanayi Bölgesi, Gökçebey - Devrek Organize Sanayi Bölgesi, Girişim Sanayi Sitesi , Maden Makinaları Kümelenmesi, Lojistik Merkez Projesi, Mobilyacılar Sitesi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ( Kafes Balıkçılığı ) Projesi, Zonguldak turizm projeleri detaylı olarak istişare edildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir; "Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odaları olarak istişareye önem veriyoruz. Gerek odaların tekil projeleri gerekse ortaklaşa yaptığımız projeleri istişare ile geliştiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projeleri her aşamasında akla akıl katarak gözden geçiriyoruz. Dünyadaki ve ülkemizdeki son ekonomik gelişmelerin ilimize ve bölgemize olası etkilerini gözden geçiriyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun içselleştirdiği ve hepimize örnek olarak uyguladığı istişar kültürünü bizde il ve ilçe oda yöneticileri olarak İlimizde yaşatıyoruz. Bu vesile ile işbirlikleri katılım ve katkıları için oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum "dedi.