Engelsiz Yaşam Merkezi'nin açılışı sürecinde merkezden ofis istediklerini belirten Başkan Şirin "Bizim orada ofisimiz olsaydı oradaki akış ve hareketlilik daha fazla olurdu" dedi.

Hüseyin Şirin'in açıklaması şöyle:

"Oradaki asansör keyfi şekilde çalıştırılırsa zarar görür. Biz oradaki yapılacak önlemlere her türlü desteği veririz. Onda bir sıkıntımız yok. Orada düzenlenen kurslar da önemli. Biz de o konuda bir çalışma yapıyoruz, yakında kursumuzu başlatacağız. Biz bu tesisin inşaat aşamasında sayın belediye başkanımızdan ofis talebimizi yapmıştık. Başkanımız bize burada derneklere ofis verilmeyeceğini söyledi.
Zonguldak'da yaşayan bütün engellilere açık bir merkez olduğunu söyledi. Burada halk eğitim aracılığı ile kurslar veriliyor ve bu güzel bir çalışma. Başkanımıza bu konuda ısrarda bulunmadık, benim düşüncem şöyleydi merkezde faaliyet gösteren engelli derneklerinin birer ofisi olmalıydı. Bizim orada ofisimiz olsaydı oradaki akış ve hareketlilik daha fazla olurdu. Oradaki engelli asansörümüzün de açılışı yapıldı, Asansörün kullanılması noktasında bazı sıkıntıların yaşanmaması için tedbir alınması lazım. Engelli derneklerinin orada ofisi olsaydı asansör konusunda da katkılarımız olurdu."