Zonguldak'ın büyük sorunlarından biri olan halk otobüsleri, ulaşım ve taşımacılık problemleri ile ilgili soruları yanıtlayan Ömer Selim Alan "Her zaman olduğu gibi burda da sona kalmışız. Diğer şehirlerde ulaşımda dönüşümler çoktan bitmiş, uygulamaya geçmişler" dedi.

Sahil Projesi'nin 20 Şubat'ta açılacağını daha önce ifade ettiğini belirten Başkan Alan "Sahil Projesi ile ilgili 20 Şubat söylemiştim. Günden güne tarih değişecek bir durum yok. Biz de biran önde açılsın istiyoruz. İnşallah gecikme olmaz. Biz de artık vatandaşımızın daha fazla beklemesini istemiyoruz. Keşke elimizden gelen birşey olsa da yarın açsak" dedi.

Halk otobüsleri ile ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Alan'ın konuşması şöyle: "Çalışmalarımız devam ediyor. Radikal bir çözüm istiyoruz. Bir daha bu soruların gündeme gelmemesini istiyoruz. Koltuklarda biz kalıcı değil geçiciyiz. Biz kalıcı bir çözüm için mücadele ediyoruz. O yüzden de ha deyince yapılacak birşey değil bu. Bir yasal mevzuatı var. Trafik Komisyonu'nun, yasaların el verdiği şekilde. Biz niyetimizi söylemek istemiştik. Biz şoför esnafımızla dolmuşçu esnafımızla bu yolda yürümek istiyoruz. Her şehir kendine göre dönüşümlerini yapmış. Her zaman olduğu gibi burda da sona kalmışız. Diğer şehirlerde ulaşımda dönüşümler çoktan bitmiş, uygulamaya geçmişler. Zonguldak'ın coğrafyasını, coğrafi şartlarını uygulamak için arkadaşlarımız çalışıyor. O yüzden biraz zaman istiyoruz. Radikal çözümle bir daha bu sorunlar gündeme gelmeyecek."