Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un 'köy yollarını açtık' şeklindeki açıklamasına ateş püskürdü.

Karaveli, "Devrek Belediye Başkanı yasal anlamda da suç işliyor. Herkes kendi alanında hizmet etsin. Kaldırımları kürüsün. Merkez'de işine baksın" dedi.

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un "Yılancakuz, Pınarönü, Mekekler, Karakoçlu, Halilbeyoğlu, Yassıören, Seyisoğlu, Karacaören, Yılanlıca, Nizamlar, Yeniköy, Dedeoğlu, Müstakimler, Çolakpehlivan-Komşular Grup yolu ile bu köylere bağlı mahallelerin yolunu ulaşıma açtık" şeklindeki açıklamarına ateş püstürdü.
Karaeveli, Pusula Yazı İşleri Öznur Güneş'e şu açıklamayı yaptı:
"Bizim ekiplerimiz sahada çalışıyoruz biz. Bak herkes kendi işini yapsın. Biz işimizi yapıyoruz.
Belediye kendi işini yapsın. Kaldırımları kürüsün. Vatandaşlar yürüyemiyor oralarda. Bizim işimize müdahale etmesine gerek yok. Bizim üzerimizden siyaset yapmasına gerek yok. Ne hikmetse burada bu adet oldu. Belediye Başkanı bu işleri kaşımaya, sürekli bir şeyler üretmeye, İl Özel İdaresi'nin yaptığı hizmet alanından bir şeyler çıkartmaya çalışıyor. Bunlar doğru ve etik olan şeyler değil. Yasal anlamda da suç işliyor. Herkes kendi alanında hizmet etsin.
Bizim şu anda ekiplerimiz sahada çalışıyor. Devrek'te ana grup yollarının tamamı nerdeyse açıldı. Ana arterlerde sıkıntı var. Yaklaşık olarak on tane ekiple biz çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Her ne hikmetse Sayın Belediye Başkanı sürekli sürekli bizim köy muhtarları üzerinden, köyler üzerinden siyaset üretme çabası içerisinde. Devrek Merkezde bir şeyler yaparak vatandaşın takdirini kazansın. Siyasi rant ve ya hizmet noktasında bir şeyler üretsin. Biz İl Özel İdaresi olarak dün Genel Sekreterimiz ile sahadaydık. Bende takip ediyorum il genel meclis üyelerimiz çalışıyor. Ekibimiz o bölgede çalışıyor.
Herhangi bir problem yok. Biz çalışmamızı yapıyoruz. Bizim işimize lütfen kimse karışmasın. Yeri geldiğinde sizde basın olarak takip ediyorsunuz, bütün belediyelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Biz Allah'ın izniyle güçlü bir kurumuz. 220 tane araç-gerecimiz var 470'e yakın personelimiz var. Biz bölgede hiç durmadan hizmet üretiyoruz. Yeri geldiğinde karla mücadele ediyoruz. Yeri geldiğinde havaalanı yapıyoruz. Yeri geldiğinde liman yolu yapıyoruz. Bir yandan da köylerimizde hizmet ediyoruz. Yani kamusal işleri de biz yapıyoruz. İl Özel İdaresi olarak, biz devletiz. Bu noktada bizim üzerimizden siyaset üretmeye, her hangi bir şey çabası içerinde olmaya lüzum yok. Bunlar yanlış şeyler. Bunlar sadece kargaşa yaratır. O bölgede, arkadaşlarımızın huzurunu kaçırır. Sanki bir şey yapmış gibi oraya 7-8 tane köy yazmış bunlar doğru şeyler değil."