Zonguldak'ın birçok köyünde CHP üyesi olmadığını, dolayısıyla delegenin de olmadığını ifade eden Posbıyık, partileri önemli bir mesaj verdi.

Belediye başkanlığı dahil tüm sıfatlarını kenara bırakarak, CHP üyesi olarak konuştuğunu belirten Posbıyık, şunları kaydetti:

"CHP, Millet ittifakıyla beraber çok güzel yol alıyor. Bana göre iktidara gidiyoruz diye Zonguldak bölgesinde büyük bir rehavet olduğunu gözlemliyorum. Bu rehavetin tehlikeli olduğunu söylemek zorundayım. Zonguldak'ın bir çok köyünde üyemiz olmadığını, dolayısıyla delegemizin de olmadığını gayet iyi biliyorum. Sizler de iyi biliyorsunuz ama sessiz, konuşmayan, öz eleştiri yapmayan bir toplum olduk. En tehlikeli oluşum bu. Karşımızda beğenirsiniz/beğenmezsiniz 20 senedir iktidarda kalan bir parti var. Onun bir de lideri var. Her türlü yasal imkanlar elinde. Yarın sabah ne yapacağını bilmiyorsunuz. Her türlü yasal değişikliği yapabilir. Ne yaptığını zaten hiç kimse anlamıyor, herkes bakıyor. Onun için hem CHP yöneticilerinin, hem de Millet İttifakı yöneticilerinin biraz daha hassas, dikkatli, birlik ve beraberlik içerisinde olmasının doğru olacağını düşünüyorum. Benim Zonguldak'ta izlediğim olay şu; nasıl olsa CHP iktidar oldu. Milletvekili, belediye başkanı kim olacak, herkes bunun hesabı içinde ve herkes birbirine çelme takmaya çalışıyor. Bu çok tehlikeli bir olaydır."