Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, fındık üreticilerine çok önemli tavsiyelerde bulunarak, "Bazı üreticilerimiz fındığını satmayıp gelecek yıla bırakıyor. Fındık iyi temizlenirse, iyi kurutulursa gelecek yıla kadar bozulmaz" ifadelerine yer vererek ayrıca, bilginin doğru kaynaktan edinilmesi tavsiyesinde bulundu ve "Provokasyonlara kanmayın" dedi.
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, 18 Ağustos Çarşamba günü yaptığı açıklamada, daha kaliteli bir fındık için yapılması gerekenleri sıraladı.
Hasat, sezonunun hayırlı olmasını temenni eden Türkoğlu, şöyle devam etti: "2021-2022 fındık hasadı 13 Ağustos Cuma günü başlamıştır. Hasat sezonumuzun hayırlı olmasını dilerim. Değerli fındık üreticilerimiz, hayırlısıyla fındık hasadı hızla devam ediyor. Havalarda hasadımıza ve hasadımızı kurutmamıza izin vermekte. Bizim size tavsiyemiz fındığınızı iyi temizleyin, iyi kurutun. Bazı üreticilerimiz fındığını satmayıp gelecek yıla bırakıyor. Fındık iyi temizlenirse, iyi kurutulursa gelecek yıla kadar bozulmaz. Fındığın daha uzun ömürlü olabilmesi için depolama yapılırken Jut ( posta ya da kıl ) çuvallarında depolama yapılmalı, çuvalların altında palet veya tahta konulmalı, çuvallarla duvar arasında mesafe olmalıdır.

Değerli üreticilerimiz fındığımızı satarken dikkat edilecek hususlara, piyasaya uyarsa toprak mahsulleri ofisine Fiskobirlik'e ve diğer özel firmalara vermenizi tavsiye ediyoruz. Örneğin; Fiskobirlik 'e fındık verenler verdiği tarihten bu yana borçlanarak emekli olabiliyorlar. Gelecek yıllarda çiftçi destekleri üretim bazında olabilir. Fındığını kurumsal şirketlere verenler destek alabilir. Sattığımızda müstahsil makbuzumuzu muhakkak alınız.
Organik desteklerin fındık hasadına faydalı olması için çalışmalarımız genel başkanımız gayretleri ile gerçekleşmiştir.

AZOF (Alaplı Ziraat Organik Fındık A.Ş) organik fındık alımı devam ediyor fındığı piyasa fiyatının 1 lira fazlasına alıyor. Dekar başına da 50 TL alan bazlı destek veriyor ayrıca devlette dekar başına 50 TL veriyor üreticimiz dekar başına toplam 100 lira destek alıyor. 30 dönümü olan bir çiftçi; Beş ton fındık çıkarsa fındık satımında beş bin lira, 3 bin lira da alan bazlı destekten alıyor toplam 8 bin TL organik fındıktan istifadesi oluyor. Değerli çiftçi kardeşlerimiz devletimizin verdiği desteklemelerden yararlanmanızı tavsiye ediyoruz.

Organikte üretim düşüyor provokasyonlarına kanmayın organik fındığın randımanı yüksek olur kabuğu ince olur. Organik fındık çuvalı 100 kilo kadar çıkar ancak normal fındık 90 kilo gelmez. Artık organik gübreler de var AZOF gübreyi de bedava veriyor. Toprak tahlillerini bedava yapılıyor. Bütün üreticilerimizin de organik tarıma geçmesini tavsiye ediyoruz. Modern tarım teknikleri kullanılmaya başlanmasıyla fındık üretimi artmaktadır. Fındık üretimi 1,5 milyon tonu bulması halinde fındık alıcıları sertifikalı üretimi yapılan fındık isteyeceklerdir. Sertifikalı fındık üretimi bireysel olarak zor ama birlik halinde yapıldığında üreticiye masraf olmamaktadır onun için biran önce organik tarım veya RA sertifikasına sahip olmanızı tavsiye ederim. Önceden organik fındığı kime satacağız mazereti vardı Allah'a şükür organik fındık fabrikasını da kurduk organik fındık alımlarımız devam etmektedir."