AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak şunları söyledi; " Gazetecilik, fedakarlık isteyen, şartları ağır olan önemli bir meslektir. Temel işlevi insanlara bilgi akışını sağlamak ve toplumsal olaylara ayna tutmak olan medya, demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. İletişim, teknoloji ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bir anlamda basınımız; bizim gözümüz, dilimiz ve sesimizdir.
Biz yerel yöneticiler olarak basınımızın doğru, tarafsız ve önyargısız haberleri önemsiyor ve hizmetlerimizi halkımıza ulaştırmak ve halkımızın talep ile şikayetlerinin bize ulaşmasının yollarından biri olarak görüyoruz. Özellikle ilimizde, ilçemizde faaliyet gösteren yerel basının görüş, öneri ve eleştirileri bizler için önemlidir.
Bu duygu ve düşüncelerle basın etik ve ahlakı doğrultusunda objektif, tarafsız ve doğru bir şekilde görevlerini yerine getiren başta yerel basın çalışanlarımız olmak üzere tüm yurtiçi, yurtdışı, görsel ve yazılı medyada olan basın mensubu çalışanlarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü' kutlar, başarılar dilerim" .