Sefertaş'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Çalışan emekçilere ödenen maaş ve ücretleri ile emekli aylıklarının bankalar aracılığı ile ödenmesinin zorunlu hale getirilmesinin ardından bankalar müşteri bulabilmek adına promosyon adı altında kısa sürelide olsa faizsiz kullanma olanağına sahip bir mevduat elde etmiş oldu. Bir çok kamu kuruluşu bankalarla bu anlaşmayı yaparak elde edilen bu kazanımları çalışanlarına yansıtmamaları üzerine 2007 yılında Başbakanlık Genelgesiyle düzenlenerek bugünkü promosyon sistemi ortaya çıkarıldı.
İlgili genelge 2008 ve 2010 yıllarında biz emekçilerin talepleri doğrultusunda güncellenerek geliştirilmeye çalışıldı. Kamuda ödenen promosyonların tutarı ve zamları kurumlara ve bankalara göre değişkenlik göstermektedir. Garip olan bu uygulamanın diğer gariplikleri de kamu emekçilerinin kişisel banka değişiklik isteğinin kabul görülmemesi promosyonların danıştay ve sayıştay kararlarına göre kamu geliri sayılmaması ve çalışırken elde ettiğimiz kazanımların emekli aylıklarına yansıtılmaması gibi.

"ÜCRET VE MAAŞLA HAYATLARINI KAZANAN EMEKÇİLER BÜYÜK KAYIPLAR YAŞAMAKTADIR"

Enflasyonun hızla tırmanması nedeniyle ücret ve maaşla hayatlarını kazanan emekçiler ciddi kayıplar yaşamaktadır. Yaşanan bu kayıplar insan hayatında olmazsa olmazlara, ulaşabilirliği imkansız hale getirmiş bulunmaktadır. Bu kayıplara şimdide promosyonlar eklendi. Onlara göre enflasyonun düşük olduğu 2021 in ortalarında 3-5 yıllığına 3 - 5 bin liraların ödendiği promosyon sözleşmelerinin 2022 nin yaz aylarında bu miktarların sözleşmelerde 20 ile 34 bin yazıldıklarını görmekteyiz. Durum ortada çalışan kamu emekçileri çok büyük kayıplara uğramıştır.
Kamu ihalelerinde bile bugünkü hükümet müteahhitlere olan borçlarında enflasyon farkını ödüyorsa, yüksek enflasyona karşı sermayeyi koruyorsa, milyonlarca kamu emekçisinin lehine olan bu uygulamayı başlatmasının önünde hiçbir engel kalmamıştır.
İmzalanacak yeni sözleşmelerin ise sürelerinin uzunluğu konusunda bir hassasiyetin bulunması ve enflasyona göre bir güncelleme maddesinin konulması, çalışan emekçilerin yaşadığı mağduriyetleri kısmen de olsa giderecektir.

"İMZALAR KAMU EMEKÇİLERİNE BÜYÜK HAK KAYIPLARI YAŞATMIŞTIR"

Ez cümle şudur,
Yapılan promosyon sözleşmelerindeki imzalar kamu emekçilerine büyük hak kayıpları yaşatmıştır. Buna göre mevcut sözleşmeler ya fesh edilmeli ya da derhal güncellenmelidir."