AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun; 7 Olağan İl Başkanlığı Kongresi'ni değerlendirerek eski-yeni teşkilatlarda görev almış bütün partililere teşekkür etti.

İl Başkanı Zeki Tosun, yönetim listesine Alaplı ilçesinden hiç kimseyi almaması, Ereğli ilçesinden sadece iki kişinin alınması ve listenin çoğunluğunun Trabzonlulardan oluşması ile ilgili eleştirileri şöyle yanıtladı;
"Yönetim kurulumuz 30' dan 40'a çıktı. Eskiden devam eden arkadaşlarımız var. Bir de yeni katılan arkadaşlarımız var. Ben hayatta o Trabzonlu, o Zonguldaklı konuşmaları hiç sevmedim. Hoşlanmadığım bir konudur. Öyle bir şey yok. Zonguldak'ta yaşayan herkes Zonguldaklıdır. Benim ailem 70 yıldır burada. Bana 'Trabzonlu Zeki' denmesi enteresan bir durum. Ben 70 yıldır Zonguldak'tayım. Yönetimdekilerin çoğu da Zonguldak doğumlu' dur. Orada 1 - 2 tane Ankara doğumlu, Trabzon ya da Rize doğumlu da vardır. Bu saatten sonra Trabzonlu, şucu, bucu demenin bir anlamı yok. Listede bir sürü yerli üyemiz vardır. Devrek, Çaycuma, Karaman, bunların hepsi bizim insanımızdır. Biz artık bu şehirde böyle bir ayrım yaşamak istemiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde Zonguldak'ta güzel işler yapmayı hedefliyoruz.
Zonguldak'ta üç dönemdir il başkanlığı yapan biri var, bunun kıymetini bilin.
Bütün milletvekillerime, belediye başkanlarıma ve yönetime bana destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Biz artık işimize bakacağız. İlçelerden il yönetimine insan alınacak diye bir şart yok. Ben buraya ilk geldiğim günden beri bütün kongrelerde bunu uyguladım."