Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ofis Yolu üzerinde inşa edilecek Balık Restoranı ihalesinin bugün yapılacağını açıkladı. Eski Belediye binası yerine Bilim Merkezi yapımı için de önümüzdeki günlerde ihale olacağını duyuran Posbıyık, inşaat sektörünün yaşadığı engeli aşmak için imar revizyonu çalışmalarına başlandığını söyledi. Posbıyık ayrıca ERDEMİR'in HES'e ÇED Raporu alması için Danıştay'da açılan davayı kazandıklarını belirtti.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Mart Ayı Meclis Toplantısı'nda yaptığı açıklamada devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Posbıyık, şunları söyledi:

- BALIK RESTORANI İHALESİ BUGÜN-

"Bugün Balık Restoranının ihalesi var. Erdemir Genel Müdürlüğü'nün yanındaki yerin ihalesi bugün yapılacak. Eski Belediye binasının yerine Bilim Merkezi'nin yapılması için de son aşamaya geldik. O da yakında ihaleye çıkacak. O da çok önemli bir proje. İmkanlarımız dar ama yine de bunları yapmak için elimizden gayreti göstereceğiz.

-DANIŞTAY'DA DAVAYI KAZANDIK-

Geçtiğimiz hafta Erdemir, Kızılcapınar Barajı'na HES yaparken su patlağı oldu. Su patlağının aslında olmaması lazımdı, oldu. Bunu biliyoruz, çok da istismar etmek istemiyorum; Relokasyon (hatların yer değiştirmesi) işi vardı halletmiş oldular. Halkı düşünmemiz lazımdı. Uzatmıyorum bu konuyu, bir polemik meselesi yapmak istemiyorum. O, o şekilde oldu. Tesadüf o akşam da Danıştay'dan karar geldi. Belediye'nin haklı olduğuna ilişkin, 'Kızılcapınar Barajı'na HES yaparken mutlaka ÇED raporu alınmalıdır' kararı resmen elimize ulaştı. Yeni bir polemik olmaması için bu konunun üzerinde durmuyorum.

-REVİZYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI-

Ereğli'nin en önemli konularından bir tanesi de revizyon. Çalışmalara başladık. Kimseyi suçlamıyorum ama bir gerçek var, geçtiğimiz dönemde bir takım hatalı ruhsatlar verilmiş. Çekme mesafeleri yok, kat yükseklikleri fazla. Daire sayıları fazla. Hatta 40 tanesi müfettiş tarafından durduruldu. Bu konuda bir takım problemler var. Ne yazık ki siyasiler ve bir takım STK'lar bunları halletmek için Ankara'ya gitmiyor, herkes belediyeye geliyor, 'Yapsanıza, etsenize' diye... Yasalara aykırı bir şey yapamayız. Yaparsak sen keyif yaparsın. Biz Ağır Ceza'ya gider yargılanırız. Ben burada esas üçüncü şahıslara üzülüyorum. Müteahhit para kazanıyor, belediye de o dönem bir takım insanlarla anlaşmış; uydurma, kaydırma ruhsatlar alınmış. Ev sahibi olmak isteyenler de mağdur olmuş. Biz elimizden geldiği kadar, mağduriyetleri ortadan kaldırmak için yasalar çerçevesinde yardımcı olacağız. Buradan inşaatçı arkadaşları tavsiyede bulunuyoruz. Hepsi de siyaseten güçlü arkadaşlar, çünkü Ereğli'deki inşaatçıların yüzde 80'i AK Parti'li... Sadece bize gelmenizle bir şey olmaz. Meclis grubunun da destek olması lazım. Anlayış göstermesi lazım. El ele vererek, hem insanların mağduriyetleri giderilmiş olur, hem de inşaatlar hareketlenince çalışan sayısı artar. Badanacısı, boyacısı, inşaatçısı, demircisi, kalıpçısı iş yapacak. Belediye yönetimi olarak olaya bu açıdan bakıyoruz. Ama burada siyasilerin de yardımcı olması lazım. Ankara'dan çözülecek işlerde yardım etmesi lazım."