Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Eski Hastane mevkiinde yapılacak olan BEÜ Kampüs Alanı ile ilgili olarak Bakanlıktan Olur kararının çıktığı bildirildi. Kararın askıya çıkarılması ile birlikte yasal itiraz süreci olan 30 günlük sürecinde başlandığı ifade edildi.
Zonguldak Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;
Zonguldak İli Ereğli İlçesi, Süleymanlar Mevkiinde bulunan Karadeniz Bölge Komutanlığı sorumluluğundaki İlgi yazı ekinde yer alan taşınmazların bulunduğu alanda; 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. Maddesi hükümlerine göre hazırlanıp sunularak söz konusu imar uygulamasının Bakanlık Makamı Olur'u ile onaylandığı, Makam Oluru ile onaylanan imar uygulamasının 3194 sayılı İmar Kanunun 19. maddesi gereğince, Zonguldak Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bir ay süre ile askıya çıkarılmasının sağlanması, herhangi bir itiraz olmaması durumunda teknik kontrollerinin ve tescil işlemlerinin yapılması için ilgili Kadastro Müdürlüğüne sevkinin sağlanması, ilgili kurum tarafından kontrol ve tescil işlemlerinin yaptırılmasına müteakip ilgili Belediyelere bir takım dosyanın gönderilerek sonucundan Mekansal Planlama Genel Müdürlüğüne bilgi verilmesi Bakanlığımızın İlgide kayıtlı yazısı ile talep edilmiştir.
Bu kapsamda İlimiz Ereğli İlçesi Süleymanlar Mevkiinde bulunan Karadeniz Bölge Komutanlığı sorumluluğundaki taşınmazların bulunduğu alanda 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. Maddesi hükümlerine göre hazırlanılarak Bakanlığımıza sunulan ve Makam oluru ile onaylanan söz konusu imar uygulaması; 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 19. maddesi gereğince 21.09.2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 30 (otuz) gün süre ile 20.10.2021 tarihi mesai bitimine kadar Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hizmet Binasının zemin katında bulunan ilan panosunda askıya çıkarılmış olup, eş zamanlı olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün web sitesinde (https://zonguldak.csb.gov.tr) ilan edilmiştir. Söz konusu imar uygulaması için yapılacak itirazlar 30 (otuz) günlük askı süresi içerisinde Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) yapılabilir."