AK Parti'nin ekonomi politikalarını eleştiren Umut Metin, "Bakanlıktan destek olmasa başkanlık yapamayacaklar" dedi.

Umut Metin'in açıklaması şöyle:
"Basın ve medya kuruluşların da bugün yansıyan haberlere göre güzide şehrimiz Zonguldak'ın ''suyu sert İnsanı mert'' tabiriyle nitelenen Beycuma beldemizde manipülatif ve halkı yanıltıcı söylemler üreten siyaset yaptığını düşünen siyasetçilerin açıklamalarına hayretle okuyoruz.
Sn. Mükerrem Ayçiçek'in yaptığı açıklamada Beycumaya yapılan yatırımlar ile nüfusun arttığını söylemesi gülünç bir hal almaya başladı. Sn. Ayçiçek bir belde de nüfus artışının olması için istihdam, üretim 'in olması gerekiyor. Malum sizin partinizin üretmiş olduğu ekonomik politikalar neticesinde çiftçimiz gübre, yem fiyatı artışları yüzünden ne ekebilmekte ne de hayvan yetiştirebilmektedir. Ceketinizi alıp önünüze koyup düşünme vaktidir.

Bir diğer konu ise mevcut Zonguldak belediye başkanının kendi başına hiç bir işi becerememesi. Bakanlıktan destek olmasa başkanlık yapamayacak. Görev süresinin 3'de 2'si halk otobüsü olmadan geçen Sn. Belediye Başkanı bu seferde ihaleyi 14 mahalle için gerçekleştirdi. Madem bu şekilde ihale yapılacaktı daha önce bu şartlar da niye ihale yapmadınız? Ya beceriksiz yönetiminizden ya da iş bilmezliğinizden! Genelde iktidar partisinin içindeki olaylara müdahil olan Sn. Belediye başkanı, 4 mahallede yaşayan vatandaşlarımızı umursamazlığında boğuyor. Sn. Belediye başkanı merak etmesin vatandaş umursamazlığını ilk seçimde halk otobüsü durağında indirerek bitirecek."