Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Şahin Ören, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr Mahmut Özer'in Zonguldak ziyaretinde açıkladı 350 milyon liralık yatırım müjdesi için teşekkür etti.

Mahmut Özer'in Zonguldak'ın bir evladı olduğunu ve Milli Eğitim Bakanı olmasının Zonguldak için çok büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Şahin Ören, "Bakan Özer Zonguldak'a 350 milyon liralık yatırım müjdeli haberiyle geldi çok sevinçliyiz" ifadesini kullandı. Yapılacak olan yatırımlarla Zonguldak'ta öğrencilerin hak ettiği eğitim seviyesine yükseleceğine inandığını ifade eden Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören şunları söyledi;

BAKAN ÖZER, ZONGULDAK'A 350 MİLYON LİRALIK DEV YATIRIM MÜJDESİYLE GELDİ

"94 bin öğrenci ve 7000 bin öğretmenle ile ikinci, eğitim öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Öğretmenlerimiz Aşklarına, öğrencilerine kavuştular. Bu anlamda çok mutluyuz. Tabi ki bu tatil sürecinin hemen sonrasında Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer'in gelmesi öğretmenler için müjde oldu. Müjde oldu diyorum çünkü müjdeli haberlerle geldi. Sayın Bakanımız 350 milyonluk yatırımdan bahsetti. Biz bundan önce ki açıklamalarımız da Zonguldak'ın çocuğu kendisinden büyük ümit ve beklentilerimiz var diye basın açıklaması yapmıştık. Bu beklentileri sayın bakanımız boşa çıkarmadı. 350 milyonluk yatırımın 50 milyonu okulların bakım ve onarımına. 300 milyonu ise yeni fiziki yapılara ayurılacak. Alapl, Çaycuma'ya Bilim Sanat'tan bahsetti. Ereğli'ye Özel Eğitim vadisinden bahsetti. Merkez'de Fen Lisesinden bahsetti. Tüm İlçelere yatırım sözü verdi.

Sayın Bakan Kurmayları ile ilimizi ziyaret etti ve eğitimle ilgili toplantılar düzenledi. Sayın Bakanımıza bu anlamda teşekkür ediyorum. Bizim için çok önemliydi. Sayın Bakan Zonguldak'a vefa borcunu kısmende olsa ödedi. Eğitimin bir çok sorunu devam ediyor. Bu yatırımların hayata geçmesiyle birlikte bu sorunların daha da düzeleceğini Zonguldak'ta öğrencilerimizin eğitimde hakkettiği yere geleceğini düşünüyorum."