Batı Karadeniz'de 5 ilde seli en az hasarla atlatan ilin Zonguldak olduğunu belirten Bakan Kirişçi "Hiçbir şekilde insan hayatının kaybının söz konusu olmaması en büyük tesellimiz" dedi.


Makamda kentte yaptığı incelemeler hakkında bilgi veren Bakan Kirişçi, şöyle konuştu:
"Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan'ı daha güzel bir günde ziyaret etmeyi dilerdim. Batı Karadeniz'de sel felaketinin yaşandığı 5 ilden en az hasarla atlatan bir Zonguldak olarak görünüyor. Tabii ki bu bölgenin en büyük problemi Sayın başkanımın da bahsetmiş olduğu 1'inci ve 2'nci etabı tamamlanmış olan ıslah çalışmalarının geri kalan kısmının da tamamlanmasıdır. Bunlar kısa süre önce doğalgaz ile ilgili Karadeniz doğalgazı ile ilgili ilk borunun konulması programına iştirak etmiştik. O gün geldiğimizde de bu konu yine gündeme gelmişti. Biz de ilgili genel müdürlüğümüzü talimatlandırdık, bu çalışmalara hız vermek istedim. Biz şimdi o çalışmalar devam ederken bugün öyle bir sel ve afet nedeniyle buradayız. Tekrar ifade etmem gerekirse hiçbir şekilde insan hayatının kaybının söz konusu olmaması, hem de diğer canlılarla ilgili de onların da yine faydalanmaması onların da hayatlarından zarar gelmemesi en büyük tesellimizdir. Diğer maddi kayıtlar onların bu şekilde oradaki Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu çalışmalarla tekrar ikamet edebilecekleri yerler ve yerine konulacağını belirtmek isterim.

Zonguldak il genelinde afet nedeniyle meydana gelen maddi hasarın henüz belli olmadığını ifade eden Bakan Kirişçi "Bunun için belli bir zaman gerekli, öncelikle suların çekilmesi gerekiyor. Tespit için saha çalışmaları yapılacak. Sonrasında devletin ilgili birimleri raporlarla birlikte karar verecek. Önümüze bir resim çıkacak ne kadar zarar olduğunu anlayacağız
Özellikle Havaalimanı çevresinde ve Saltukova Beldesi'ndeki seralarda ilgili kottan kaynaklanan Sera ürünlerinin su altında kalması söz konusu. Onların zararı dahi resim çekildikten sonra belli olacak sağlıklı bilgi o zaman verilebilir bizim ilk olarak görevimiz acil olarak yapabileceğimiz katkılar ve yapılabilecek işlerin koordine edilmesidir. 5 bakan olarak 5 ilde incelemeler yapıyoruz. Beni de Zonguldak'a görevlendirdiler Cumhurbaşkanımız beni de bugün Zonguldak'ta incelemelerimi Sayın Vali yardımcı Turgut Subaşı milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte yaptık"