Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, geçtiğimiz Cuma günü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüşerek Gökçebey OSB ile ilgili gelişmeler olduğunu açıkladı.

Bakan Varank görüşmesinde Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Milletvekilleri Polat Türkmen ve Ahmet Çolakoğlu'nun da bulunduğunu belirten Hamdi Uçar "Sayın Bakanımız özellikle Gökçebey, Devrek OSB Bölgesiyle ilgili Sayın Bakanımız talimat verdi" dedi.

Milletvekili Uçar, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı;

"Sayın Bakanımızla daha öncesinde talep ettiğimiz bir randevumuz vardı. Pandemi süreci nedeniyle hem Filyos hem de bakanlığımızı ilgilendiren konularla ilgili istişare edememiştik. Biz de Cuma günü öğleden sonra diğer vekillerimiz Polat Türkmen ve Ahmet Çolakoğlu birlikte görüşmemizi yaptık. Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş da Zonguldak'tan gelerek görüşmeye katıldı. Sayın Valimiz bakanımızla birlikte Gökçebey'deki OSB alanı ile ilgili görüşmelerde bulunmuştu. Konulara kendisi hakim, kendisi bu konularda hassas ve yakından takip ediyor, biliyoruz. Görüşmeleri Vali Beyle birlikte yapmamız çok iyi oldu. Sürecin ne durumda olduğunu ve bürokratik çalışmaların ne safhada olduğu teyit edildi. Bakan Bey'e Zonguldak'ta ki projelerle ilgili konuları ilettik. Sayın Bakanımız Gökçebey'deki OSB yeri ile ilgili, Filyos'ta ki son gelişmeleri, Ereğli'de ERDEMİR ve orada yapılacak yatırımlarla ilgili değerlendirme toplantısı yaptık. Özellikle Gökçebey, Devrek OSB Bölgesiyle ilgili Sayın Bakanımız talimat verdi. Hızlandırılması için bakanlık yetkilileri bir çalışma içerisinde olacaklar. Takip ediyoruz, kısa sürede proje çalışmalarının bitirilip uygulama safhasına gireceğiz."