Yeşilay Danışmanlık Merkezi Zonguldak 'ta ücretsiz tütün, alkol, madde, internet bağımlılığından sonra kumar bağımlılığı ile de ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek danışmanlık hizmeti veriyor.

Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, bilimsel metotlar kullanarak toplumu ve gençliği ayırım gözetmeden tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar vb. bağımlılıklarıyla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur.

Yeşilay'ın rehabilitasyon kapsamında Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde (YEDAM) uzman kadrosu ile bağımlılara ve ailelerine 115 numaralı danışma hattı ile uzaktan destek, tedaviye teşvik etmek yüz yüze görüşmelerde de hem ruhsal hem de sosyal hizmet desteği ile bağımlılık danışmanlığı süreçlerini yürütmektedir. Bağımlı birey ve ailelerine yönelik düzenli yüz yüze psikolojik destek verilmekte, aile, yetişkin grup terapileri gerçekleştirilmektedir. Bağımlılığın tedavisindeki psiko-sosyal müdahalelerde sosyal uyum süreçleri daha da aktif hale gelmiştir. YEDAM sosyal hizmet destekleri ile danışanları sağlıklı bir şekilde tekrar topluma kazandırmayı hedef edinmektedir. Bu noktada; etkinlikler, meslek ve iş edindirme, eğitime yeniden başlama, yasal danışmanlık, boş zaman değerlendirme için kurs ve aktiviteler gerçekleştirme gibi kişinin ihtiyacı ve ilgisi doğrultusunda çalışmalar yapılmaktadır.

Yeşilay'ın 100 yılı aşkın süredir bağımlılıklarla mücadelesini sürdürdüğünü belirten Yeşilay Zonguldak Şube Başkanı Selahattin Çolak şunları söyledi:

" Zonguldak Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) 29 Temmuz 2019 tarihinde açılmış ve alkol, madde, tütün, internet bağımlılığından sonra kumar bağımlılığı ile de problem yaşayan bireylere ve ailelere yönelik ücretsiz hizmet vermeye başlamıştır. Bu konuda destek almaya ihtiyaç duyan Zonguldaklı vatandaşlarımıza Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimiz (YEDAM) aracılığıyla her zaman destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz."