Zonguldak Valiliği 26 Ağustos Atatürk'ün Zonguldak'a gelmesinin
89'uncu yıl dönümü nedeniyle programı açıkladı.
Program şöyle;

HAZIRLIKLAR:

Atatürk'ün Zonguldak'a teşriflerinin 89' uncu Kutlama Programı için,

26 Ağustos 2020 Çarşamba sabahı saat 08.00'de'den itibaren resmi daireler, birlik, kurum ve deniz araçları bayraklarla donatılarak cadde ve meydanlar Atat"ürk'ün vecizeleri ile süslenecek, gece şehir aydınlatılacaktır.

ANMA TÖRENi:

Saat 10:30

Valilik Önündeki Tören

Törene katılacaklar saat 20'de 'vilayet önundeki Atatürk Anıtı önunde yerlerini alarak il Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen sunucu eşliğinde Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Anita konulacaktır.

II Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek Muzik Öğretmeni eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunu takiben lstiklal Marşı söylenerek göndere Bayrak çekilecektir.

Belediye Başkanı tarafından günün anlam ve Önemini belirten bir konuşma yapılacaktır.

Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek bir öğrenci tarafından giin'un anlamına uygun şiir okunacaktır.

Çelenk Töreninin ardından Atatürk'ün ilk ayak bastığı yere (Maden Mühendisleri Odası Balkonu) karanfil atılacaktıı.

Denizden, TCSG 86 Bot Komutanlığı ile getirilen Türk Bayrağı, Atatürk'ün ayak bastığı yerde M'ulki Amire teslim

TTK Genel müdürlüğünce saat 21.00'de limanda römorkörler ışıklandırılacaktır.

III. EMNİYET VE TRAFİK:

Tören günü ve gecesi gerekli güvenlik önlemleri ve trafik düzenlemesi (Maden Muhendisleri Odası yanı dahil) İI Emniyet Müdürlüğü ile TCGS 86 Bot Komutanlığı'nca sağlanacaktır.

  1. DİĞER HUSUSLAR

Törenden önce saat 10.00' da tören alanındaki ses dlfizeni, İstiklal Marşı'nın icrası için Kaset-CD çalar ile ilk adım yerinin diizenlenmesi (Maden Mühendisleri Odası Yanı) Belediye Başkanlığı'nca, Anıt gönderine çekilecek Bayraklar Idari Hizmetler Şub Mudurluğu'nce ( Valilik ) sağlanacaktır. Göndere Bayrak, il Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek 2 Izci tarafından çekilecektir.

Atatürk' ün ayak bastığı ilk yere müşterek olarak atılacak karan filler, İI Özel Idaresi Genel Sekreterliği'nce temİn edilecek mahallinde hazır bulundurulacaktır.

Program sunuculuğu İI Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek bir öğretmen tarafından yüriıtulecektir.

Programın kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum örgütlerine dağıtımı İl Yazı Işleri Müdürlüğü'nce yapılacaktır (Covit-19 tedbirleri kapsamında katılım kısıtlı tutularak, temizlik, maske ve fiziki mesafe kuralları doğrultusunda program icra )

Program boyunca gerekli sağlık tedbirleri ll Sağlık Müdürlüğunce sağlanacaktır.

Pandemi nedeniyle Bakanlığımızdan bayram program uygulama:fiı hususunda talimat gelmesi halinde talimat çerçevesinde faaliyetler yurütülecektir.

Bu program görevliler için emir, halkımız için davetiye yerine geçerlidir.